Ο 30χρονος είχε εργαστεί για περίπου τρεις ώρες στο εργοτάξιο κατασκευής ενός γυάλινου τοίχου, που θα περιβάλλει τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες προκειμένου να σταματήσει η ροή μολυσμένου νερού.
«Όταν επέστρεψε στο γραφείο -που βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ. από το πυρηνικό συγκρότημα- είπε πως αισθανόταν άσχημα και οδηγήθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του», εξήγησε η Tepco. «Εξετάζουμε αν η άγνωστη ακόμη αιτία του θανάτου του συνδέεται ή όχι με το έργο που εκτελούσε» προσθέτει η εταιρία.
Τουλάχιστον δύο θάνατοι έχουν συμβεί στο συγκρότημα της Φουκουσίμα ή έπειτα από εργασίες στον σταθμό, όμως κανένας δεν έχει αποδοθεί στη ραδιενέργεια του περιβάλλοντος.
Ένας εργαζόμενος πέθανε τον Ιανουάριο πέφτοντας από μία δεξαμενή αποθήκευσης νερού. Το Μάρτιο του 2014 είχε σημειωθεί το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στο ίδιο συγκρότημα. Ένας εργαζόμενος είχε καταπλακωθεί από τα προσχώματα στη διάρκεια εργασιών εκσκαφής κοντά σε μία περιοχή που προοριζόταν να γίνει χώρος αποθήκευσης αποβλήτων.
Τις τελευταίες ημέρες ένας βετεράνος της Φουκουσίμα υπογράμμισε στο διαδίκτυο πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι εργάτες το καλοκαίρι στη Φουκουσίμα, κάτω από τον καυτό ήλιο, με θερμοκρασίες σχεδόν 40 βαθμών υπό σκιάν, φορώντας παράλληλα κράνος, μάσκα, μπότες και γάντια.