Οχτώ τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 20 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου την Τετάρτη, στο κεντρικό Αιγαίο.
Δύο από τα αεροσκάφη πετούσαν σε σχηματισμούς. Τέσσερα εξ αυτών ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.
Συγκεκριμένα τέσσερις από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν:
– 4αδα τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-4 πάνω από το νησί Ανθρωποφάγοι στις 16:57 στα 2.900 πόδια
– ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 από το νησί Μακρονήσι και το νησί Ανθρωποφάγοι στις 16:58 στα 17.000 πόδια
– ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 από το νησί Αγαθονήσι στις 17:01 στα 20.000 πόδια
Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.