Μυστήριο με την επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα: Αποφάσισε να την «διευρύνει», άγνωστο το πόσο

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Min Read

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ κατά τη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης, 9/5/2024, αποφάσισε μετά από ψηφοφορία την «μετρημένη διεύρυνση» της επιχείρησης στη Ράφα.

Κι αυτό παρά το γεγονός – πάντα κατά την ίδια πηγή – ότι το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας έδωσε οδηγίες στους διαπραγματευτές να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους.

Ωστόσο κατά τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, παραμένει ασαφές τι σημαίνει «μετρημένη διεύρυνση».

Δύο από τις πηγές του είπαν πως η διεύρυνση της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Ράφα δεν θα περάσει την κόκκινη γραμμή του Τζο Μπάιντεν, ενώ η τρίτη πηγή ερμήνευσε το γεγονός του «φρεναρίσματος» μέρους της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Τελ Αβίβ ως ένδειξη πως η «γραμμή Μπάιντεν» θα ξεπεραστεί.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.