“Πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα” χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου την κίνηση του Κινήματος Αλλαγής να ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, απαντήσεις για τις έρευνες για το C4I.
Το πρωθυπουργικό γραφείο κρίνει την πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ ως “συκοφαντική επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας”, καθώς η αναφορά του ΚΙΝΑΛ σχετίζεται με βούλευμα που αναφέρεται στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Π. Παυλόπουλο, Β. Πολύδωρα και Χ. Μαρκογιαννάκη.
Όμως το Μέγαρο Μαξίμου “εμπλέκει” και τη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως “Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους;”.
Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:
“Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα.
Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους;
Αναμένουμε με ενδιαφέρον”.
Η αναφορά του ΚΙΝΑΛ στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.
Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ επικαλείται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2017)με το οποίο στάλθηκαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο και το οποίο όπως αναφέρουν υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Κ.Καραμανλή ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.
«Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της οικείας σύμβασης καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)» επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών.
Με την αναφορά τους, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ γνωστοποιούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν : «Δια της παρούσης δε αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».
Κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτίθεται να ζητήσει από τη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και όλο το φάκελο για την υπόθεση της Siemens προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τεθεί υπόψιν του Κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία.
πηγή newsit