Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά πέντε περιπτώσεις με θύματα οικιακές βοηθούς έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Μύκονο.
Οι γυναίκες δοκίμασαν σοκολάτες και άλλα γλυκά που άφησαν πίσω τους πελάτες από ενοικιαζόμενες βίλες και κατέληξαν σε ιδιωτικές κλινικές και στο Κέντρο Υγείας του νησιού για νοσηλεία.
Ο λόγος; Τα γλυκίσματα περιείχαν παραισθησιογόνες ουσίες και συγκεκριμένα ψιλοκυβίνη.
Οι καθαρίστριες χωρίς να έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται τα έφαγαν και το αποτέλεσμα ήταν να έχουν παραισθήσεις.
Τις σοκολάτες και τα γλυκά τα βρήκα στα ψυγεία ή σε διάφορα άλλα σημεία των επαύλεων.
Τι είναι η ψιλοκυβίνη
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψιλοκυβίνη είναι ουσία που παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe και έχει δράση παρόμοια με αυτή του LSD, αλλά ελαφρότερης μορφής και συνήθως περιέχεται σε αναλογία μικρότερη του 0,5% .
Οι επιδράσεις της χρήσης της είναι δύσκολο να προβλεφθεί μιας και αυτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα που λαμβάνεται, την προσωπικότητα του χρήστη, την εμπειρία του, τη διάθεσή του την ώρα της χρήσης, τις προσδοκίες του, καθώς και από το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται η χρήση.
Συνήθως, όμως δεν είναι τόσο έντονες, όσο αυτές του LSD. Η επίδραση ξεκινά 20 λεπτά μετά την κατάποση και διαρκεί για 6 ώρες περίπου.
Κάποιες από τις άμεσες σωματικές συνέπειες είναι: Διαστολή της κόρης των ματιών, απώλεια της αίσθησης της γλώσσας, των χειλιών ή του στόματος, αταξία, ναυτία, εμετός, ζάλη, ίλιγγος, ξηροστομία, ρίγη, μυϊκή αδυναμία.
Οι άμεσες ψυχολογικές συνέπειες είναι: Παραισθήσεις, συνήθως οπτικές και ακουστικές, αλλοιωμένη αντίληψη του χρόνου και του χώρου, ανικανότητα διαχωρισμού της φαντασίας από την πραγματικότητα, πανικός, ψυχωσικές αντιδράσεις, ειδικά σε περιπτώσεις λήψης μεγάλης δόσης.