Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τον Πύργο του Άιφελ και άλλα τουριστικά αξιοθέατα στο Παρίσι, ενώ χιλιάδες δυνάμεις ασφαλείας θα βρίσκονται το Σάββατο για να αποτρέψουν ένα άλλο κύμα βίαιων διαμαρτυριών στη χώρα, ενάντια στην πολιτική Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.
Οι αρχές ανέβαλαν τον κυριακάτικο αγώνα της Ligue , μεταξύ Σεντ Ετιέν και Μαρσέιγ, δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γαλλίας, αλλά και το ντέρμπι της Νότιας Ακτής, ανάμεσα σε Μονακό και Νις , προγραμματισμένο για απόψε.
Το παιχνίδι της Τουλούζ εναντίον της Λιόν Λυών έχει επίσης αναβληθεί, σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, μαζί με το Ανζέ-Μπορντό. Η σύγκρουση μεταξύ Παρί ΣΖ- Μονπελιέ αναβλήθηκε την Τρίτη.
Η L’Equipe ανέφερε επίσης ότι η συνάντηση της Νιμ εναντίον της Ναντ ήταν το έκτο ματς που δεν θα γίνει αφήνοντας έτσι μόνο δύο αγώνες το Σάββατο και ισάριθμους να παραμένουν στο πρόγραμμα για την Κυριακή.
Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για το κατά πόσον θα ακυρωθεί ολόκληρο το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο, με 10 αγώνες αρχικά προγραμματισμένους.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, και τη συμπίεση του εισοδήματος των νοικοκυριών που προκάλεσαν οι φορολογικές αυξήσεις στο ντίζελ.
Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε καταστροφές, όπως αναφέρει το Reuters, πυρπολώντας δεκάδες αυτοκίνητα, λεηλατώντας μπουτίκ και καταστρέφοντας πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες και καφετέριες στις πιο βίαιες διαδηλώσεις από το 1968.
Πηγή: ΑΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.