“Μπλόκο” στο γαλλικό πρωτάθλημα λόγω…”κίτρινων γιλέκων”

2 Min Read

Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τον Πύργο του Άιφελ και άλλα τουριστικά αξιοθέατα στο Παρίσι, ενώ χιλιάδες δυνάμεις ασφαλείας θα βρίσκονται το Σάββατο για να αποτρέψουν ένα άλλο κύμα βίαιων διαμαρτυριών στη χώρα, ενάντια  στην πολιτική Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Οι αρχές ανέβαλαν τον κυριακάτικο αγώνα της Ligue , μεταξύ Σεντ Ετιέν και Μαρσέιγ, δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γαλλίας, αλλά και το ντέρμπι της Νότιας Ακτής, ανάμεσα σε Μονακό και Νις , προγραμματισμένο για απόψε.

Το παιχνίδι της Τουλούζ εναντίον της Λιόν Λυών έχει επίσης αναβληθεί, σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή του  πρωταθλήματος, μαζί με το Ανζέ-Μπορντό. Η σύγκρουση μεταξύ  Παρί ΣΖ- Μονπελιέ αναβλήθηκε την Τρίτη.

Η L’Equipe ανέφερε επίσης ότι η συνάντηση της  Νιμ εναντίον της Ναντ ήταν το έκτο ματς που δεν θα γίνει αφήνοντας έτσι μόνο δύο αγώνες το Σάββατο και ισάριθμους να παραμένουν στο πρόγραμμα για την Κυριακή.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για το κατά πόσον θα ακυρωθεί ολόκληρο το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο, με 10 αγώνες αρχικά προγραμματισμένους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, και τη συμπίεση του εισοδήματος των νοικοκυριών που προκάλεσαν οι φορολογικές αυξήσεις στο ντίζελ.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε καταστροφές, όπως αναφέρει το Reuters, πυρπολώντας δεκάδες αυτοκίνητα, λεηλατώντας μπουτίκ και καταστρέφοντας πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες και καφετέριες στις πιο βίαιες διαδηλώσεις από το 1968.

Πηγή: ΑΠΕ

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *