Τα αδήλωτα εισοδήματα και η δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων μπαίνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τους εκπροσώπους των θεσμών να εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις στα όσα προτείνει η ελληνική πλευρά.
Τα δύο νομοσχέδια που πρέπει να κατατεθούν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν στις ηλεκτρονικές πληρωμές και στην εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων μπλοκάρουν στις σοβαρές ενστάσεις των θεσμών τόσο για το φορολογικό συντελεστή για τα αδήλωτα εισοδήματα όσο και και τον ακατάσχετο λογαριασμό, ο οποίος θεωρείται από την αγορά ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει τη δημιουργία του ακατάσχετου λογαριασμού
Η σημερινή διαπραγμάτευση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να κάμψει τις αντιρρήσεις των δανειστών και στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι η εκκρεμότητα θα λυθεί και ότι είναι εφικτή η κατάθεση και των δύο νομοσχεδίων άμεσα στη Βουλή.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το μείζον θέμα είναι η συμφωνία με τους θεσμούς για τον ακατάσχετο λογαριασμό. Η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ο λογαριασμός στον οποίο θα καταλήγουν τα έσοδα από πωλήσεις με πλαστικό χρήμα να είναι πλήρως ακατάσχετος. Ωστόσο, εμφανίζονται διατεθειμένοι για έναν συμβιβασμό έτσι ώστε ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που θα κατατίθενται στον λογαριασμό να είναι ακατάσχετα για οφειλές προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες.
Επίσης και στο θέμα των αδήλωτων εισοδημάτων οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν υψηλότερο φορολογικό συντελεστή από αυτόν που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών.
Στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής θα συζητηθούν και άλλα φορολογικά θέματα, όπως οι φορολογικοί έλεγχοι και οι στόχοι των εσόδων, καθώς και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς και άλλα φορολογικά θέματα θα συζητηθούν στην συνάντηση που έχουν σήμερα (11-12.30μμ).
Πηγή: iefimerida.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.