Όταν μεγαλώσει η Λίνλι Μπέμερ θα πρέπει να ζητήσει από τους γονείς της να γιορτάζουν τα γενέθλιά της δύο φορές το χρόνο. Κι αυτό γιατί το γλυκό μωράκι γεννήθηκε δύο φορές. Ναι καλά διαβάσατε. Πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση στα ιστορικά χρονικά, μιας και η γλυκιά μπέμπα ήρθε στον κόσμο 12 εβδομάδες αφότου οι γιατροί την έβγαλαν από τη μήτρα της μητέρας της για να την υποβάλουν σε επέμβαση που της έσωσε τη ζωή.
Οι γιατροί κατά τη διάρκεια του προγεννετικού ελέγχου στην 16η εβδομάδα κύησης ανακάλυψαν ότι το έμβρυο που κυοφορούσε η Μάργκαρετ Μπέμερ από το Τέξας, είχε έναν όγκο στον κόκκυγα. Η μοναδική ελπίδα για να σωθεί το έμβρυο που τότε ζύγιζε μόλις 589 γραμμάρια ήταν να ανοίξουν τη μήτρα της μητέρας, να το βγάλουν για 20 λεπτά, ώστε να αφαιρέσουν τον όγκο και να το βάλουν πάλι στη μήτρα.
Μετά την εγχείρηση η μητέρα παρέμεινε στο κρεβάτι και μετά από 12 εβδομάδες, έφερε στον κόσμο το παιδί της σχεδόν στις 36 εβδομάδες με καισαρική τομή.
Η Λίνλι ζύγιζε 2.494 γραμμάρια και αφού οι γιατροί την εξέτασαν ενδελεχώς μεταφέρθηκε στο θάλαμο νεογνών.
Όλον αυτό τον καιρό, η Μάργκαρετ φοβόταν ότι μπορεί να συμβεί το χειρότερο.
«Είδαν κάτι στον υπέρηχο και ο γιατρός μας είπε ότι συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό με το μωρό μας. Τρομοκρατήθηκα, αν και οι γιατροί μας είπαν ότι ο όγκος που εμφανίστηκε στο μωρό μας είναι ο πιο συνηθισμένος που εμφανίζεται στα έμβρυα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά», είπε και πρόσθεσε:
«Η Λίνλι δεν είχε πολλές ελπίδες. Στην 23η εβδομάδα ο όγκο πίεζε την καρδιά της, προκαλώντας της καρδιακή ανεπάρκεια. Οπότε επιλέξαμε να γίνει αυτό το χειρουργείο για να έχει μια ευκαιρία να ζήσει. Για εμάς ήταν εύκολη απόφαση. Θέλαμε να ζήσει».
Μέχρι να πάρουν το πράσινο φως οι γιατροί για την επέμβαση, η Λίνλι ήταν σχεδόν 24 εβδομάδων και ο όγκος είχε το ίδιο μέγεθος με εκείνη. Η εγχείρηση διήρκησε πέντε ώρες, αν και η επέμβαση πάνω στο έμβρυο κράτησε μόλις 20 λεπτά.
Όταν οι γιατροί έφτασαν στο έμβρυο το σήκωσαν, ώστε να κρέμεται στον αέρα. Οι χτύποι της καρδιά της άρχισαν να λιγοστεύουν, όμως το έμβρυο κρατήθηκε στη ζωή από ειδικό μηχάνημα, όσο οι γιατροί αφαιρούσαν τον όγκο.
Όταν αφαίρεσαν όσο μεγαλύτερο μέρος του όγκου μπορούσαν έβαλαν και πάλι τη Λίνλι μέσα στη μήτρα την έραψαν και πρότειναν στη μητέρα πλήρη ακινησία.
Μάλιστα όταν το μωρό ήταν οχτώ εβδομάδων, μπήκε και πάλι στο χειρουργείο, ώστε οι γιατροί να αφαιρέσουν τα υπολείμματα του όγκου που δεν είχαν αφαιρέσει την πρώτη φορά και τα οποία είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν.
Πλέον η Λίνλι είναι μια χαρά και όλοι μιλούν για ένα θαύμα.