Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος για τα ομόφυλα ζευγάρια: “Χειρότερο µνηµόσυνο για τα πενηντάχρονα της Δηµοκρατίας µας δεν θα µπορούσε να επιφυλαχθεί”

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Αιχμηρός για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προχωρήσει το νομοσχέδιο για την θεμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίστηκε σε άρθρο του στην «Απογευματινή της Κυριακής» ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

-Advertisement-

«Πενήντα χρόνια µετά την αποκατάσταση της ∆ηµοκρατίας στη χώρα µας -και µάλιστα από τον ιδρυτή της παράταξης της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραµανλή- ξυπνήσαµε ένα πρωί και ανακαλύψαµε ότι στην Ελλάδα τόσον καιρό δεν υπήρχε ισότητα στον γάµο ούτε προστατεύονταν νοµικά οι οικογένειες! Επίσης, η χώρα µας χαρακτηριζόταν από ανισότητα, κοινωνικό αποκλεισµό και διακρίσεις που καταργούσαν την αρχή της ίσης µεταχείρισης των πολιτών! Χειρότερο µνηµόσυνο για τα πενηντάχρονα της ∆ηµοκρατίας µας δεν θα µπορούσε να επιφυλαχθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στην «Απογευματινή της Κυριακής».

Ολόκληρο το άρθρο του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου στην «Απογευματινή της Κυριακής»

«Επιτέλους, είδαµε το από πολλού αναµενόµενο (και επιµελώς “µαγειρευόµενο”) νοµοσχέδιο, το οποίο µετά από χιλιετίες, χωρίς να το προβλέπει ρητά, “αλλάζει τα φώτα” στον γάµο, ώστε να περιλάβει και τα οµοφυλόφιλα ζευγάρια. Στο εισαγωγικό σηµείωµα για την έναρξη της ∆ηµόσιας ∆ιαβούλευσης διαβάζουµε ότι το ζητούµενο είναι “η ισότητα στον γάµο και η νοµική προστασία οικογενειών”.

-Advertisement-
=Advertisement=

Επίσης, διαβάζουµε πως “η προβλεπόµενη επέκταση του δικαιώµατος σύναψης γάµου αποτελεί ένα αποφασιστικό βήµα προς την κατεύθυνση της εµπέδωσης της ισότητας και της άρσης του κοινωνικού αποκλεισµού και των διακρίσεων σε βάρος των οµόφυλων ζευγαριών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο µιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις (…). Τέλος, το νοµοσχέδιο ενισχύει την προστασία από διακρίσεις, επεκτείνοντας την αρχή της ίσης µεταχείρισης και στους τοµείς της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης και της πρόσβασης στην παροχή υπηρεσιών”. Τι µας λένε τα παραπάνω; Οτι πενήντα χρόνια µετά την αποκατάσταση της ∆ηµοκρατίας στη χώρα µας -και µάλιστα από τον ιδρυτή της παράταξης της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραµανλή- ξυπνήσαµε ένα πρωί και ανακαλύψαµε ότι στην Ελλάδα τόσον καιρό δεν υπήρχε ισότητα στον γάµο ούτε προστατεύονταν νοµικά οι οικογένειες!

- Advertisement -

Επίσης, η χώρα µας χαρακτηριζόταν από ανισότητα, κοινωνικό αποκλεισµό και διακρίσεις που καταργούσαν την αρχή της ίσης µεταχείρισης των πολιτών! Χειρότερο µνηµόσυνο για τα πενηντάχρονα της ∆ηµοκρατίας µας δεν θα µπορούσε να επιφυλαχθεί… Οχι µόνον αυτό, αλλά τίθεται θέµα προσβολής του προσώπου της νυν Προέδρου της ∆ηµοκρατίας, η οποία ανέβηκε στο ύψιστο πολιτειακό αξίωµα προερχόµενη από την προεδρία του Συµβουλίου της Επικρατείας. Το Συµβούλιο της Επικρατείας υπάρχει για να επιβλέπει την εφαρµογή του Συντάγµατος και να προστατεύει τα δικαιώµατα των πολιτών. Αν δεχθούµε ότι ίσχυαν όλα τα παραπάνω, τότε είναι σαν να κατηγορούµε την Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας ότι τα ανεχόταν και δεν επενέβαινε για να προστατεύσει τους θιγόµενους πολίτες και τα δικαιώµατά τους.

Είπαµε να χρησιµοποιούµε γλωσσικές υπερβολές και βερµπαλισµούς µπας και πείσουµε κανέναν ότι ίσως και να γίνεται κάτι σωστό. Αλλά να καυχιόµαστε ότι µόλις “ανακαλύψαµε την Αµερική”, υπονοµεύοντας τη δηµοκρατική πραγµατικότητα της χώρας µας και προσβάλλοντας ιστορία και αγώνες που κατοχύρωσαν τις συνταγµατικές µας ελευθερίες, ε, αυτό πάει πολύ! Το σώµα του σηµιτικού ΠΑΣΟΚ, αφού ξεπλύθηκε στο Ποτάµι, εξεβλήθη στη Συγγρού για να κατακτήσει το Μέγαρο Μαξίµου… Πώς το έλεγε ο αείµνηστος Κ. Καραµανλής; Επιτέλους, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *