Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    mpralos 5 | Lamianow.gr
    Κυβερνητικές πηγές για αγρότες: Μικρή μειοψηφία τινάζει στον αέρα τον διάλογο -Αν κλιμακώσουν, τον λόγο έχουν οι Αρχές
    lora 1 | Lamianow.gr
    Φωτογραφία ντοκουμέντο πριν την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας στην Πάτρα: Συνάντησε άγνωστο ηλικιωμένο άνδρα
    anemoi | Lamianow.gr
    Το πλοίο Express Skopelitis «παλεύει» με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο – Εντυπωσιακό βίντεο
    xalilopoulou | Lamianow.gr
    Χριστίνα Χαλιλοπούλου: «Ήμουν πάντα “η κόρη του γύφτου” για τους μη τσιγγάνους»
    Agrotes X 1619884 635df814 trakter e | Lamianow.gr
    Τίναξαν στον αέρα τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγροτοσυνδικαλιστές, σχεδιάζουν κλιμάκωση με νέα μπλόκα
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    mantalos | Lamianow.gr
    Άρης – ΑΕΚ: Ο Μάνταλος μπήκε στο Top-50 όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
    6805713 | Lamianow.gr
    Συνεχίζεται η κόντρα της Σελέν Ερντέμ με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεχόμουν λεκτικές επιθέσεις για 40 λεπτά, οι παίκτριές μου έδωσαν την κατάλληλη απάντηση»
    maklsfield | Lamianow.gr
    «Αγόρασα την ομάδα μεθυσμένος, την επόμενη μέρα δεν το θυμόμουν» είπε ο πρόεδρος της Μάκλσφιλντ που απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών: «Οι πειρασμοί είναι ένα μεγάλο σχολείο»

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών: «Οι πειρασμοί είναι ένα μεγάλο σχολείο»

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Αυγ 24, 2021 @ 18:25
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
7 Min Read
SHARE

Μέσα στην περίοδο της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Ευρυτανίας, στο βόρειο προάστιο της Λαμίας, στον συνοικισμό που κατεξοχήν δημιούργησαν και διαμένουν οι εν Λαμία Ευρυτάνες. Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

-Advertisement-
fitcare

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας τα δύο αναγνώσματα το Ευγγελικό και το Αποστολικό αναφέρθηκε στην ευεργετική παρουσία των πειρασμών στην ζωή μας. Και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Πολλές φορές στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά κύματα πειρασμών, δυσκολιών, θλίψεων. Πολλές στεναχώριες κυκλώνουν την καρδιά μας, πολλές απογοητεύσεις, πολλές διαψεύσεις, πολλές ανατροπές. Πολλά πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε ή τα υπολογίζουμε ή όπως θα μας άρεσαν. Πολλέσ φορές πληγώνεται ο εγωισμός μας, πληγώνεται η αυταρέσκεια μας, η εγωπάθεια μας, πληγώνεται η ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας και αυτά τα ραπίσματα πονάνε, κοστίζουν και είναι ένα αλάτι πάνω σε μία πληγή, ένα ξύδι πάνω σε μία πληγή. Όμως ο πόνος και ο πειρασμός πολλές φορές είναι ένα μεγάλο σχολείο για τον άνθρωπο.

Οι μαθητές πριν από το μεγάλο βήμα να εξαπλωθούν στα έθνη, στα πέρατα της οικουμένης έπρεπε να περάσουν αυτή την δοκιμασία, έπρεπε να ακούσουν φοβερή κουβέντα από το Χριστό, πολύ σκληρή. Που εμείς αν αυτή τη στιγμή ερχόταν ο Χριστός και μας την έλεγε σε μας, το πιθανότερο ήταν να αντιδρούσαμε, να θεωρούσαμε ότι μας προσβάλλει, να θεωρήσουμε ότι μας θίγει , θίγει την θρησκευτικότητα μας, την ευλάβεια μας , την ευσέβεια μας την πνευματικότητα μας. Ο Χριστός έρχεται και αποκαλεί τους μαθητές ολιγόπιστους. Δεν υπάρχει πιο σκληρό πράγμα να είσαι μαθητής του Χριστού, να είσαι χριστιανός και να ακούς από τον ίδιο το Θεό σου και Πατέρα, να σου λέει ότι είσαι ολιγόπιστος. Όμως έπρεπε να ακούσουν αυτή την κουβέντα για να προβληματιστούν, για να καταλάβουν ότι η πνευματική ζωή δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, δεν είναι ένας βίος ανθόσπαρτος, αλλά «στενή και τεθλιμμένη η οδός η άγουσα εις την ζωήν».

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Στη ζωή μας πολλές φορές οι μεγαλύτεροι ευεργέτες μας δεν είναι αυτοί, οι οποίοι μας κολακεύουν, μας επαινούν, μας λένε ωραία λόγια, φαίνονται καλοί μαζί μας, αλλά πολλές φορές οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της ζωής μας είναι αυτοί οι οποίοι μας μπερδεύουν, μας ταλαιπωρούν, αυτοί οι οποίοι καθημερινά έρχονται εμπόδια μπροστά στα σχέδιά μας, ανατρέπουν τον εγωισμό, μας αυτοί οι οποίοι αμφισβητούν το αλάθητο, το οποίο νομίζουμε ότι κατέχουμε, αυτοί που έρχονται να αμφιβάλλουν για την αυθεντία την οποία έχουμε χτίσει για το πρόσωπό μας και γίνονται πραγματικοί «συνεργοί εν Κυρίω» στον δρόμο της σωτηρίας μας, έστω και αν δεν το κάνουν με αυτή τη διάθεση και με αυτή την πεποίθηση.

Πριν από κάθε μεγάλο βήμα, προηγείται ένα μεγάλος πειρασμός και δεν υπάρχει μεγάλο έργο μέσα στη ζωή και μέσα στον κόσμο, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε οικογενειακό επίπεδο, είτε σε συλλογικό επίπεδο, που να μην αντιμετωπίζει πειρασμούς και δυσκολίες, που να μην υπάρχουν άνθρωποι που να έρθουν να το συκοφαντήσουν, να τον κατηγορήσουν, να τον κατακρίνουν να το δουν με καχυποψία και αμφισβήτηση, αλλά τότε πραγματικά προχωράει ο άνθρωπος μπροστά πνευματικά.»

Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε σε δύο κατηγορίες πειρασμών, στους ακούσιους και τους εκούσιους πειρασμούς.

«Και μεν τους πρώτους πειρασμούς τους ακούσιους, έρχεται ο άνθρωπος να τους αντιμετωπίσει με την εμπιστοσύνη του στο Θεό και μία ευγνωμοσύνη και για αυτό παρατηρούμε Αγίους της Εκκλησίας μας να ζητούσαν τέτοιους πειρασμούς και μας κάνει εντύπωση, ήθελαν τέτοιες δοκιμασίες για τις έβλεπαν ως ένα δείγμα της αγάπης του Θεού, φιλοσοφούσαν πάνω σε αυτές, πάνω σε μία ανατροπή όλης τους της ζωής, φιλοσοφούσαν για το έωλο και τα άωρο πολλών πραγμάτων.

Οι πειρασμοί μας προκαλούν να γίνουμε σοφοί, να καταλάβουμε μέσα στους πειρασμούς και να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μας αγαπάνε πραγματικά, γιατί οι αληθινοί φίλοι στις δυσκολίες φαίνονται, οι αληθινοί φίλοι και οι αληθινοί άνθρωποι που μας αγαπούν, θα φανούν όταν όλοι θα μας εγκαταλείψουν, όταν θα μείνουμε μόνοι, όταν θα έχουμε ανάγκη, όταν θα είμαστε φτωχοί, όταν θα είμαστε κατατρεγμένοι, ταλαιπωρημένοι, όταν θα βρεθούμε στο δρόμο, τότε θα φανεί ποιοι πραγματικά είναι άνθρωποι που μας αγαπούν και μας νοιάζονται και είναι διατεθειμένοι να κάνουν το σπίτι τους δικό μας σπίτι και να μοιραστούν τη ζωή τους, το φαγητό τους, την ζεστασιά του σπιτιού τους την βόλεψή τους.

Και από την άλλη, στους εκούσιους πειρασμούς ο άνθρωπος πρέπει να αγωνίζεται, πρέπει να αγωνιζόμαστε, να αυξάνουμε την πίστη μας στο Θεό, να προσευχόμαστε καθημερινά στο Θεό και να του λέμε αυτό που λέμε στην Κυριακή προσευχή «μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν» να ταπεινωνόμαστε, να είμαστε προσγειωμένοι και να καταλάβουμε ότι πολλές φορές επιτρέπει ο Θεός κάποιες πτώσεις και κάποιες ανατροπές, προκειμένου να περάσουμε σε ένα άλλο βήμα, σε μια πιο ουσιαστική σχέση μαζί Του και με τους άλλους ανθρώπους, για να δούμε πραγματικά τον εαυτό μας, την αχίλλειο μας πτέρνα, τη δυσκολία μας, την πνευματική μας ασθένεια, αυτό το οποίο χρήζει θεραπείας και βοήθειας».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

«Στη φουρτούνα της θαλασσοταραχής των μαθητών ο Κύριος γαληνεύει τα κύματα, αλλά μας βεβαιώνει συγχρόνως μέσα από τον Απόστολο Παύλο σήμερα όλους εμάς που είμαστε Θεού οικοδομή, Θεού γεώργιον, μας βεβαιώνει όλους ότι όλων το έργον το «πυρ δοκιμάσει», όλων η αποστολή θα την δοκιμάσει η φωτιά.

Όταν άνθρωπος δοκιμάζεται από πειρασμό τότε φανερώνεται η αγάπη του Θεού, τότε αυξάνει η πίστη και τότε αποκαλύπτεται το θέλημα του Θεού στη ζωή μας».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αντιδήμαρχος Αναπληρωτής του Δημάρχου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Ντούζγος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, τοπικοί φορείς και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων.

 

KRHTIKES STRATES

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article LAMIANEW5111 1 | Lamianow.gr Λαμία : Ένας Τόπος πολλές επιλογές, Ένας μήνας να κάνεις ό,τι θες! / Καραϊσκος : Ξεκινάμε μια νέα εποχή, με ένα ολικό rebranding (ΒΙΝΤΕΟ)
Next Article rapid1 1 | Lamianow.gr Κορονοϊός: 43 νέες νοσήσεος κορωνοϊού στην Φθιώτιδα -Ο χάρτης της διασποράς
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
2°C
Lamia
clear sky
2° _ -1°
53%
Τρ
11 °C
Τε
13 °C
Πε
15 °C
Πα
14 °C
Σα
12 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

Avlida Artemis 2 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΥΒΟΙΑ

Δεύτερο έργο προς δημοπράτηση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Αυλιδείας Αρτέμιδος

AFISA | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Χοροεσπερίδα και κοπή βασιλόπιτας για τον Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας

oikonomou giannis | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: “Η κ. Καρυστιανού δεν κομίζει κάτι νέο”

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης