Κι εκεί που το Αθήνα – Θεσσαλονίκη είχε γίνει… Πατήσια – Κολιάτσου, όσον αφορά τη συχνότητα κίνησης, και σε αυτό είχε συμβάλλει τα μέγιστα η Ryanair με τις πολλές καθημερινές πτήσεις, σήμερα ανακοίνωσε ότι μειώνει τις πτήσεις της.
Η εταιρεία αναφέρει ως αιτία τη «μη επιβεβαιωμένη διαθεσιμότητα του αεροδιαδρόμου Θεσσαλονίκης τον επόμενο χρόνο», λόγω και των έργων που θα ξεκινήσει η Fraport για την ριζική ανακαίνιση του αεροδρομίου. Ετσι, ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αλλαγή του καλοκαιρινού της προγράμματος για το 2017. Συγκεκριμένα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσες περισσότερες διεθνείς πτήσεις γίνεται, η σύνδεση εσωτερικού προς Αθήνα θα μειωθεί από 7 σε 3 καθημερινές πτήσεις με φιλικά business ωράρια για το καλοκαίρι του 2017.
Το επόμενο καλοκαίρι, η Ryanair θα προσφέρει 19 διεθνή δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη, με 4 νέα δρομολόγια προς Αμβούργο, Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ, καθώς και μία νέα καλοκαιρινή σύνδεση προς Βερολίνο, συμβάλλοντας έτσι σε διεθνή επιβατική κίνηση μέσω μιας μειωμένης σύνδεσης προς Αθήνα.
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης για το 2017 θα προσφέρει:
· 4 νέα δρομολόγια: Αμβούργο, Γκέτεμποργκ , Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ
· 1 νέο καλοκαιρινό δρομολόγιο προς Βερολίνο (καθημερινό)
· 21 δρομολόγια σε σύνολο (19 διεθνή και 2 εσωτερικού)
· 3 καθημερινές πτήσεις με φιλικά business ωράρια στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα (από 7 καθημερινές)
· 1.5 εκατομμύρια πελάτες ανά έτος
Η Chiara Ravara, διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων Ελλάδος της Ryanair, δήλωσε στην Θεσσαλονίκη:
“Ο λάθος χρονικός συντονισμός των έργων και η συνεχής έλλειψη διαύγειας σχετικά με την διαθεσιμότητα του αεροδιαδρόμου, δεν μας επιτρέπουν παρά μόνο να μειώσουμε κάποιες πτήσεις εσωτερικού ώστε να συμβάλλουμε σε περισσότερες διεθνείς αφίξεις τουριστών, μέσω απευθείας πτήσεων προς την Θεσσαλονίκη το επόμενο καλοκαίρι. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξή της Θεσσαλονίκης και στην αύξηση του διεθνούς εισερχόμενου τουρισμού, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς ναύλους στο εσωτερικό μας δίκτυο, με φιλικά business ωράρια πτήσεων για τους Έλληνες πελάτες μας. Τέλος, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον νέο ιδιοκτήτη του αεροδρομίου, την Fraport Greece, μόλις το αεροδρόμιο είναι σε πλήρη λειτουργία.”