Μην βάλετε ΠΟΤΕ στο πρόσωπό σας αυτά τα 6 καθημερινά πράγματα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με αυτοσχέδιες “θεραπείες”, συμπεριλαμβανομένων επιμέρους συμβουλών για την περιποίηση του δέρματος και για “κόλπα” που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τυχόν μικροπροβλήματα. 

-Advertisement-

Το πρόσωπο είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο σώμα. Αν και ορισμένες από αυτές τις προτάσεις μπορεί να φαίνονται σαν μια καλή ιδέα, πρέπει να προσέχετε τα επιμέρους υλικά που χρησιμοποιείτε. Σε γενικές γραμμές, οι θεραπείες αυτές είναι ασφαλείς και δεν θα σας προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα, αλλά κάποια από τα υλικά, είναι προτιμότερο να τα αποφεύγετε, αφού μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό στο δέρμα σας, παρά καλό.

Δείτε έξι πράγματα που καλό θα ήταν να μην βάζετε στο πρόσωπό σας:

  1. Λακ/σπρέι μαλλιών: Μπορεί να δείτε κάποια “θεραπεία” περιποίησης δέρματος που περιλαμβάνει τη χρήση λακ για την αντιμετώπιση της ακμής ή για άλλες θεραπείες περιποίησης του δέρματος. Η λακ, όντως θα “στεγνώσει” το δέρμα σας, αλλά ταυτόχρονα θα φράξει τους πόρους σας και θα οδηγήσει σε εκ νέου ερεθισμό της επιδερμίδας.
  2. Γαλάκτωμα σώματος (Body Lotion): Ονομάζεται λοσιόν “σώματος” για κάποιο λόγο! Μαντέψτε: έχει σχεδιαστεί για το σώμα σας και όχι για το πρόσωπο. Σε σύγκριση με το δέρμα στο πρόσωπ, το δέρμα στο σώμα σας είναι παχύτερο και πιο ανθεκτικό. Οι λοσιόν για το σώμα συνήθως περιέχουν περισσότερα αρώματα και λιγότερα συστατικά που προορίζονται για ενυδάτωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι λοσιόν σώματος είναι επιβλαβείς για το πρόσωπό σας, αλλά υα ήταν καλύτερο να μην τις βάζετε στο πρόσωπό σας.
  3. Οδοντόκρεμα: Ακόμα κι αν οδοντόκρεμα μπορεί όντως στεγνώσει την επιδερμίδα και να αντιμετωπίσει εν μέρει τα σπυράκι της ακμής, η αυξημένη χρήση της θα ερεθίσει το δέρμα σας και θα μπορούσε να προκαλέσει και πιο σοβαρά προβλήματα, όπως μικρά χημικά εγκαύματα ή ουλές. Είναι γενικά προτιμότερο να επιλέγετε αιθέριο έλαιο από δέντρο τσαγιού αντί για οδοντόκρεμα.
  4. Βαζελίνη: Η βαζελίνη συχνά χρησιμοποιείται για να ενυδατώσει το ξηρό ή σκασμένο δέρμα. Μπορεί πράγματι να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι η κατάλληλη λύση για το πρόσωπο. Κατά την πρώτη εφαρμογή βαζελίνης στο πρόσωπο, μπορεί να αισθάνεστε ότι ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα σας, αλλά ταυτόχρονα εγκλωβίζει την βρωμιά και άλλα μικροσωματίδια στους πόρους σας, οδηγώντας σε σημάδια και εν τέλει, μεγαλύτερη ξηρότητα.
  5. Πολύ ζεστό νερό: Ο καθένας απολαμβάνει ένα ζεστό ντους, αλλά το πολύ ζεστό νερό θα εξαλείψει την υγρασία από το δέρμα σας. Το ζεστό νερό μαλακώνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και αφαιρεί το προστατευτικό φράγμα που διατηρεί/εγκλωβίζει την υγρασία στο δέρμα. Αυτό προκαλεί περισσότερη ξηρότητα του δέρματος. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, φυσικά, αυτή η αυξημένη ξηρότητα θα κάνει την επιδερμίδα σας να παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα (φυσικό έλαιο) και άρα να γίνει ακόμα πιο λιπαρή.
  6. Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ): Το υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται συχνά για την πρόληψη λοιμώξεων από μικρά κοψίματα περικοπές και εγκαύματα, αλλά δεν είναι καλή επιλογή για τη θεραπεία της ακμής ή των κηλίδων. Αν βάλετε οξυζενέ στο πρόσωπό σας, μπορεί να προκαλέσετε μικρά εγκαύματα και φουσκάλες στο δέρμα σας από το οξειδωτικό στρες. Ένας άλλος λόγος για να αποφύγετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ότι έχει αποδειχτεί πως προκαλεί φλεγμονή και αλλεργικές αντιδράσεις στο πρόσωπο σε ορισμένα άτομα.

Γενικά…

- Advertisement -

Αποφύγετε την εφαρμογή αυτών των ουσιών στο πρόσωπό σας. Υπάρχουν πολλές ευεργετικές σπιτικές θεραπείες περιποίησης του δέρματος που μπορείτε να εφαρμόζετε, αλλά είναι προτιμότερο να μην περιέχουν αυτές τις ουσίες. Περιποιηθείτε την επιδερμίδα στο πρόσωπό σας με προσοχή!

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας είναι να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας όσο το δυνατόν περισσότερο και να το πλένετε με χλιαρό (όχι πολύ ζεστό) νερό πριν τον ύπνο και ποτέ μην αφήνετε το μακιγιάζ για πάρα πολλές ώρες.

iatropedia.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *