Το πόσο έχει αλλάξει η ζωή όλων μας με την πανδημία του κορωνοϊού το βλέπουμε συνέχεια στην καθημερινότητά μας. Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, αποστάσεις, πλύσιμο σχολαστικό είναι οι λέξεις που δεν ξεκολλάνε από το μυαλό.
Όχι βέβαια όλων, αλλά των περισσότερων. Με το καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει και την επιθυμία για μπάνιο στη θάλασσα να είναι πιο έντονη ένα από τα πολλά που απασχολούν τους πολίτες είναι σε ποια παραλία να πάει αλλά και πόσο κόσμο θα έχει.
«Θα βρω ομπρέλα και ξαπλώστρα ή θα ψάχνω παραλία;» είναι το ερώτημα που μας βασανίζει λίγο πριν μπούμε στο αυτοκίνητο για να κατηφορήσουμε στα νότια του νομού.
Στο παραπάνω δύσκολο ερώτημα έρχεται η εφαρμογή plazz να δώσει τη λύση. Η καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα Plazz, η οποία αποτέλεσε την πρώτη εφαρμογή που σε ενημερώνει σε live χρόνο για την πληρότητα της παραλίας, συνιστά έμπνευση και δημιουργία του Μάνου Πατεράκη και του Λευτέρη Φαρμάκα και έκανε την εμφάνιση της, το καλοκαίρι του 2015.
Διαθέτει ήδη ένα δίκτυο από 3.500 ξαπλώστρες σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 50.000 χρήστες, ανταποκρινόμενη απόλυτα στα ζητούμενα που διαμορφώθηκαν, μέσα από την έρευνα που διεξήγαγε σε οργανωμένες παραλίες και πισίνες τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, προσάρμοσε στις νέες συνθήκες, τις ανανεωμένες της υπηρεσίες, με στόχο την προστασία της υγείας των χρηστών της, με όλες τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που θα συνεχίζουν να προσφέρουν την απόλαυση της παραλίας χωρίς επιφυλάξεις και ανησυχία για την επιλογή τους.
Με την πλατφόρμα, οι ιδιοκτήτες μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις κρατήσεις, ώστε να οργανώνουν εύκολα και άμεσα τους επισκέπτες που προσέρχονται στην παραλία ή στην πισίνα χωρίς απώλειες και δυσαρεστημένους πελάτες και να έχουν στην διάθεση τους όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να απολυμαίνουν τους χώρους και τα αντικείμενα ύστερα από κάθε αναχώρηση επισκέπτη.
“Τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι τουριστικές επιχειρήσεις” σύμφωνα με τους ιδρυτές της πλατφόρμας Plazz “χρειάζονται να αισθάνονται ασφαλείς και εμείς είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να τους προσφέρουμε, ένα περιβάλλον ασφάλειας που τόσο πολύ έχουν ανάγκη”.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χρήστες της πλατφόρμας και τις συνεργαζόμενες με αυτή επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς κοινωνικής απόστασης (socialdistancing) και την ανάγκη του κόσμου για ασφάλεια, σχεδίασαν από την αρχή τον χάρτη απεικόνισης του χώρου της παραλίας και της πισίνας ώστε να είναι διακριτές οι αποστάσεις μεταξύ των θέσεων των ομπρελών. Έθεσαν σε εφαρμογή τη δυνατότητα περιορισμού μαζικής προσέλευσης σε επιλεγμένες ώρες προς αποφυγήν συνωστισμού. Ενώ πρόσθεσαν τη δυνατότητα αυτόματης εμφάνισης στην εφαρμογή τον καταλόγου φαγητού και ποτού (foodmenu) της επιχείρησης ώστε να αποφεύγεται κάθε επαφή με οποιονδήποτε τυπωμένο κατάλογο.
πηγή: protothema.gr