Το πτώμα του Ντανιέλ Εστέμπαν Γκονσάλες, ο οποίος εξαφανίστηκε το 2018, δύο μήνες αφότου εξελέγη δήμαρχος μιας κοινότητας στη μεξικανική Πολιτεία Γκερέρο, εντοπίστηκε στην όχθη ποταμού, ανακοίνωσε την Τετάρτη η τοπική εισαγγελία.
Ο Γκονσάλες, μέλος του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD, Κεντροαριστερά), εξελέγη δήμαρχος στην Κοτσοάπα στις εκλογές της 1ης Ιουλίου του 2018. Αλλά εξαφανίστηκε τη 2α Σεπτεμβρίου, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του.
Η σύζυγός του, η Εντίθ Ριβέρα Λόπες, είχε κατόπιν αναλάβει καθήκοντα δημάρχου με απόφαση του Κογκρέσου της Πολιτείας αυτής του νότιου Μεξικού.
Η Ριβέρα Λόπες κατηγόρησε τοπικά στελέχη του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) ότι ευθύνονταν για την εξαφάνιση του συζύγου της εξαιτίας των σφοδρών προεκλογικών συγκρούσεών τους.
Οι εκλογές του 2018 στο Μεξικό – έγιναν ταυτόχρονα δημοτικές, βουλευτικές και προεδρικές – είχαν αμαυρωθεί από κύμα βίας. Δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 130 πολιτικοί, ειδικά στο αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.