Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    4984908 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αγρότες: Τη Δευτέρα η συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Η σύνθεση και οι όροι της κυβέρνησης
    anestidis 1512026 856 m 782x440 1 | Lamianow.gr
    Έξαλλος και με χυδαίες εκφράσεις ο Ανεστίδης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη – Έξαλλος και με χυδαίες εκφράσεις ο Ανεστίδης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη – δεν παίρνει τίποτα πίσω (Vid) (Vid)
    plakias 1512026 513 | Lamianow.gr
    Πλακιάς: Όχι μόνο θα πολιτικοποιηθώ, αλλά θα συμμαχήσω και με τον διάβολο για να μπουν φυλακή οι υπεύθυνοι
    proslipseis | Lamianow.gr
    Προσλήψεις με επιδότηση 70%, αυξήσεις μισθών και νέο ΕΡΓΑΝΗ: Τι έρχεται
    spiti | Lamianow.gr
    Βίντεο αποτυπώνει την φρίκη της στεγαστικής κρίσης: Της έκαναν αύξηση 300 ευρώ για ένα σπίτι – ερείπιο
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    dgf2422dddd23 782x440 1 | Lamianow.gr
    Ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Μόναχο, 85-78 η Μπάγερν
    xrwma ofi | Lamianow.gr
    Με «μπαλωθιά» του Σαλσέδο στα ημιτελικά ο ΟΦΗ, 1-0 την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια
    tzouber | Lamianow.gr
    Ατρόμητος: Φέρνει στην Ελλάδα τον Τσούμπερ, τον οποίο ήθελαν οι Άρης και Κηφισιά
    mantalos | Lamianow.gr
    Άρης – ΑΕΚ: Ο Μάνταλος μπήκε στο Top-50 όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Λαμία: Μείωση στην ΔΕΗ λόγω… αιθαλομίχλης! (pics)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Λαμία: Μείωση στην ΔΕΗ λόγω… αιθαλομίχλης! (pics)

lamianow
Bylamianow
Follow:
Ιαν 4, 2017 @ 8:21
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Με απόφαση Μπακογιάννη, λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης στο Δήμο Λαμιέων. 

Από σήμερα στις 19.00 έως και την 7η Ιανουαρίου στις 19.00, θα υπάρξει μείωση στο συμβατικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έως και 70% και στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο η χρέωση θα είναι μηδενική.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Με απόφαση του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κήρυξε τα παρακάτω βραχυχρόνια μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10), αλλά και για την ενημέρωση και προστασία του πληθυσμού στο χωρικό επίπεδο του Δήμου Λαμιέων (Καλλικρατικού)

| Lamianow.gr

Α) Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου :

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση – δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β) Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό:

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε αυτούς ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Γ) Μέτρα μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης:

Σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας με εξαίρεση την περίπτωση που είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης και σύσταση για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας.
Σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18ο C σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας.
Απαγόρευση λειτουργίας αποτεφρωτικών κλιβάνων.
Απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοιχτούς χώρους.

| Lamianow.gr

Δ) Βραχυπρόθεσμα μέτρα μείωσης των εκπομπών από κυκλοφορία οχημάτων:

Σύσταση για την εφαρμογή κανόνων οικολογικής οδήγησης και συμπεριφοράς όπως:

-οδήγηση με χαμηλότερη ταχύτητα, μείωση των συνεχόμενων εναλλαγών γκαζιού-φρένου, αλλαγή στο σωστό χρόνο των ταχυτήτων κ.λ.π κατά μήκος των οδικών αξόνων αστικών περιοχών.

Η έναρξη ισχύος των μέτρων ορίζεται από 3-1-2017 και ώρα 19:00 έως 7-1-2017 και ώρα 19:00, οπότε η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και σε περίπτωση που απαιτηθεί θα ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Με βάση την υπ’ αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6-8-2010 (ΦΕΚ Β΄1403/6-9-2010) Υπουργική Απόφαση όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει και σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης και συγκεκριμένα έκδοσης σύστασης για διακοπή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το χωρικό πεδίο της Περιφέρειας Αττικής ή τον αρμόδιο Περιφερειάρχη για το χωρικό πεδίο των λοιπών Περιφερειών της χώρας, ισχύει το κάτωθεν για τους δικαιούχους του Κ.Ο.Τ που κατοικούν στο χωρικό πεδίο εφαρμογής των προηγούμενων μέτρων και για το τετράμηνο εντός του οποίου έλαβε χώρα η εφαρμογή των εν λόγω μέτρων.

Για το διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των ανωτέρω βραχυπρόθεσμων μέτρων η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ είναι μηδενική.

 

ANOSIA

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Τουρκία: Eικόνα οικογενειάρχη ήθελε να «περάσει» ο ισλαμιστής τρομοκράτης
Next Article “Τρέχει” για Ντίας η ΑΕΚ, ξεκαθαρίζει για τους υπόλοιπους
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
8°C
Lamia
few clouds
8° _ 7°
91%
1 km/h
Πε
9 °C
Πα
14 °C
Σα
10 °C
Κυ
6 °C
Δε
5 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

4984908 scaled 1 | Lamianow.gr
ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες: Τη Δευτέρα η συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Η σύνθεση και οι όροι της κυβέρνησης

202310061449294981 900x506 1 | Lamianow.gr
TOP STORIESLAMIA POLIS 87.7

Ζητούν ενίσχυση προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας – 15 χρόνια χωρίς μόνιμες προσλήψεις στο Κ.Υ. Λαμίας (Vid)

eurokinissi agrotes trakter 1 | Lamianow.gr
FeaturedΒΟΙΩΤΙΑ

Στην άκρη τα… τρακτέρ! Ελεύθερα – σε μια λωρίδα στα σημεία των μπλόκων- η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης