Πολυπραγματικά είναι και τα αίτια, αλλά και τα αποτελέσματα των πυρκαγιών, που δημιουργούν φυσική και χημική καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και ψυχολογικές συνέπειες στον άνθρωπο, για αυτό που αντικρίζει στην καμένη γη.
Ο καθηγητής χημείας και τοξικολογίας τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Σφλώμος, μιλώντας στο “Βραδινό Μαγκαζίνο Δίχως Όρια” του Lamia Polis 87,7, αναφέρθηκε παράλληλα και στα μικροσωματίδια που ελκύονται στην ατμόσφαιρα και δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα ακόμη και καρκίνο στον πνεύμονα.
Έρευνες απέδειξαν ότι οι διοξίνες που παραμένουν ακόμη και στα καμένα καλλιεργήσιμα δέντρα, μεταφέρονται στον οργανισμό του ανθρώπου και μετά από χρόνια.
Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σφλώμος, παράλληλα τόνισε και τους κινδύνους από την αιθαλομίχλη που δημιουργείται από τα τζάκια τον χειμώνα και επέστησε την προσοχή όλων των καταναλωτών στη χρήση των αντικολλητικών σκευών μαγειρικής.
Δείτε το video: