Τα πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν τις θάλασσες, σκοτώνουν τα ζώα και θεωρούνται μάστιγα των μελλοντικών γενεών. Τώρα, η ΕΕ επεξεργάζεται ένα ριζοσπαστικό σχέδιο: για παράδειγμα, τα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχουν στο μέλλον, όπως γράφει το Der Spiegel.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει την απαγόρευση για τα μίας χρήσης επιτραπέζια σκεύη από πλαστικό, σύμφωνα με μια έκθεση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Wirtschaftswoche”, έτσι θα μειωθεί η ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων. Ακόμη και τα καλαμάκια ή τα μαχαιροπήρουνα από πλαστικό μπορεί να απαγορευτούν.
Εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την έκθεση.
Σύμφωνα με τον προκαταρκτικό προγραμματισμό της Επιτροπής, οι νέες προτάσεις για την πρόληψη των πλαστικών αποβλήτων θα υποβληθούν το νωρίτερο στις 23 Μαΐου. “Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στο θέμα αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δεν μπορεί να εγκριθεί χωρίς τη συγκατάθεση των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο. Μόνο το 30% της ποσότητας αυτής συλλέγεται για ανακύκλωση, το υπόλοιπο 70% κατευθύνεται σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.