Lamianow.grLamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    kairos lamia | Lamianow.gr
    Καιρός αύριο: Άστατος με τοπικές καταιγίδες στα νότια – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
    hhhfpolf | Lamianow.gr
    Συμμορία «σήκωσε» χρυσοχοείο στον Κορυδαλλό σε λιγότερο από δύο λεπτά, σύρθηκαν από μικρή σχισμή για να βγουν
    astros | Lamianow.gr
    Άστρος: Η τελευταία πράξη ηρωισμού του λιμενικού – Λίγο πριν σκοτωθεί έσωσε συμπολίτη του που παρασύρθηκε από τα κύματα
    pyrosv | Lamianow.gr
    Σοβαρές καταστροφές στη Βάρη από τη κακοκαιρία, γυναίκα σκαρφάλωσε σε δέντρο για να σωθεί από τα ορμητικά νερά
    dendd | Lamianow.gr
    Παύλος Μαρινάκης για συνέντευξη Δένδια: Συμφωνώ με την αποτίμηση, η κυβέρνηση έχει ψηλώσει τη χώρα
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sakari 1 | Lamianow.gr
    Σάκκαρη – Αντρέεβα 0-2: Αποκλεισμός για την Ελληνίδα τενίστρια από τον δεύτερο γύρο του Australian Open
    4997148 scaled 1 | Lamianow.gr
    Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν 2-0: Κατάπιε τις «ασπιρίνες» και βάζει πλώρη για πρόκριση
    jones vathmologia 1200x800 1 e1768940914985 873x432 1 | Lamianow.gr
    Με σαρωτικό β’ 10λεπτο και κατοστάρα ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά με τη Μακάμπι
    toliopoulos Match 1200x800 1 | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός AKTOR – Μπασκόνια 93-74: Ο σεληνιασμένος Τολιόπουλος έκανε βραδιά καριέρας και υπέγραψε τη νίκη των πρασίνων
    senegal 230900 | Lamianow.gr
    Απίστευτη εξέλιξη στον τελικό: Η Σενεγάλη έφυγε από το γήπεδο μετά το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Μαρόκο! (Vid)
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - Μαθητής από την Λαμία ταξίδεψε με… φρεγάτα και πέταξε με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού! [εικόνες]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Μαθητής από την Λαμία ταξίδεψε με… φρεγάτα και πέταξε με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού! [εικόνες]

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Ιαν 16, 2019 @ 8:12
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
7 Min Read
SHARE

Μια μοναδική εμπειρία είχε την ευκαιρία να ζήσει ο μαθητής του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας Κωνσταντίνος Φέκας. Κέρδισε μαθητικό διαγωνισμό με έπαθλο ένα ταξίδι με φρεγάτα και μία πτήση με ελικόπτερο του Πολεμικού μας Ναυτικού! Ο Κωνσταντίνος εκπροσώπησε την Περιφέρειά μας αποκτώντας μία πραγματικά μοναδική εμπειρία!

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Διαβάστε την ενημέρωση από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας!

«Υπέρ των εν θαλάσση καλώς πλεόντων!», εύχεται η Αγία μας Εκκλησία σε κάθε ακολουθία. Βεβαίως, για το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας η ευχή αυτή είναι οικεία, εφ’ όσον ακούγεται τακτικότατα στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού, στο παρεκκλήσι, δηλαδή, του Σχολείου μας, έφορος του οποίου είναι ο Άγιος Στυλιανός, ο κραταιός προστάτης των παίδων. Ο Άγιός μας, λοιπόν, γιορτάζει, και μαζί του γιορτάζει και το Σχολείο, στις 26 Νοεμβρίου.DSC 5378 | Lamianow.gr


Εσχάτως, όμως, η ευχή για τους εν θαλάσση πλέοντες απεδείχθη οικεία για το Σχολείο μας και για έναν ακόμη λόγο. Στις 6 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την εορτή του Αγίου Στυλιανού, γιορτάζει ένας άλλος Άγιος, πολύ αγαπητός στο λαό μας, ο Άγιος Νικόλαος, προστάτης των ναυτικών. Φυσικώ τω λόγω, το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας έχει την τιμητική του αυτή την ημέρα. Και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αρμοδίους της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού οι οποίοι είχαν τη λαμπρή ιδέα να συνδυάσουν, για δεύτερη χρονιά, αυτή την εορτή με μία καθ’ όλα αξιέπαινη πρωτοβουλία που απευθύνθηκε προς τη μαθητιώσα νεολαία της πατρίδας μας. Προσκλήθηκαν, λοιπόν, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου απ’ όλα τα σχολεία της χώρας να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση με έπαθλο πραγματικά αξιοζήλευτο: ένα ταξίδι με φρεγάτα και μία πτήση με ελικόπτερο του Πολεμικού μας Ναυτικού!

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Και ποιο σχολείο του Νομού Φθιώτιδας στάθηκε τυχερό; Μα το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας! Ο μαθητής μας Φέκας Κωνσταντίνος εκπροσώπησε την Περιφέρειά μας αποκτώντας μία πραγματικά μοναδική εμπειρία!


DSC 5797 | Lamianow.gr

Έτσι, στις 3 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, όπως όριζε η σχετική πρόσκληση του Π.Ν., ταξίδεψε στην Αθήνα. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι, για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, πολύ θα θέλαμε, τους κληρωθέντες μαθητές να συνόδευαν και καθηγητές τους! Εν πάση περιπτώσει, πατέρας και γιος, όπως και οι υπόλοιποι 25 μαθητές με τους κηδεμόνες τους απ’ όλη την Ελλάδα, φιλοξενήθηκαν, εξόδοις του Π.Ν., σε ξενοδοχείο του Πειραιά. Την επόμενη ημέρα, οδηγήθηκαν, με υπηρεσιακό λεωφορείο, στο Πέραμα και από εκεί, με πλοίο μεταφοράς προσωπικού, έπλευσαν προς τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, τη βάση απ’ όπου τα πλοία και οι άνδρες του Ναυτικού μας εκκινούν για να προστατεύουν τα νησιά και τις θάλασσές μας από κάθε επηρμένο επίβουλο. Εκεί τους έγινε ενημέρωση για το έργο που επιτελεί το Π.Ν., παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Ρήγα και του Αρχηγού Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια οι μαθητές επιβιβάσθηκαν στη φρεγάτα «Κουντουριώτης» και το ταξίδι στα νερά του Σαρωνικού ξεκίνησε. Στην αρχή οδηγήθηκαν στο ελικοδρόμιο του πλοίου, ενώ ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο σκάφος και παράθεση γεύματος στο εστιατόριο του πλοίου.

Και βέβαια, η κορύφωση της εμπειρίας τους ήταν η δεκαπεντάλεπτη πτήση τους με ελικόπτερο Aegean Hawk το οποίο απονηωνόταν από το ελικοδρόμιο της φρεγάτας, με επιβάτες του 5 μαθητές κάθε φορά. Ο μαθητής μας πέταξε με την πρώτη πεντάδα, σε ύψος 1000 ποδιών, περίπου 300 μέτρων, και είδε από ψηλά, όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές του,  τη φρεγάτα τους και τα νησιά του Σαρωνικού.


DSC 5893 | Lamianow.gr

Δεν χρειάζεται, ασφαλώς, να πούμε ότι είδαν από ψηλά και την περιοχή στην οποία, το 480 π.Χ., τα 300 πολεμικά πλοία των αρχαίων Ελλήνων μεγαλούργησαν συντρίβοντας τον περσικό στόλο, που είχε παρατάξει διπλάσιο, αν όχι τριπλάσιο αριθμό πλοίων, κατά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Είδαν λοιπόν από ψηλά τα νερά στα οποία  βυθίσθηκαν τα όνειρα του Ξέρξη, του βασιλιά των Περσών, ο οποίος «απήλαυσε» την καταστροφή του στόλου του θρονιασμένος σε χρυσό θρόνο στο όρος Αιγάλεω. Από εκεί φαίνεται πως άκουγε ευκρινέστερα τους Έλληνες να ορμούν στη μάχη ψάλλοντας τον παιάνα «Ω παίδες Ελλήνων ίτε, ελευθερούτε πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων! Νυν υπέρ πάντων αγών!». Είμαστε βέβαιοι ότι, εάν το απαιτήσουν οι περιστάσεις,  κάτι παρόμοιο, Αγίου Νικολάου μεσιτεύοντος, θα ακούσουν και θα υποστούν από τους άνδρες του Πολεμικού μας Ναυτικού τυχόν επίδοξοι μιμητές του Ξέρξη οι οποίοι εθελοτυφλούν, αρνούμενοι να διδαχθούν από την ιστορία.


IMG 3035 | Lamianow.gr

Και επειδή όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, η πτήση των μαθητών με το ελικόπτερο τελείωσε, ο πλους τους με τη φρεγάτα τελείωσε και αποβιβάσθηκαν στο σημείο απ’ όπου είχαν ξεκινήσει, στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Εκεί συναντήθηκαν με τους γονείς τους, τους οποίους οι αρμόδιοι δεν άφησαν παραπονεμένους, εφ’ όσον ξεναγήθηκαν σε υποβρύχιο του Π.Ν.! Από τη Σαλαμίνα έπλευσαν  και πάλι στο Πέραμα και από εκεί οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο για τη δεύτερη διανυκτέρευση που προέβλεπε το πρόγραμμα.


IMG 2907 | Lamianow.gr

Η επιστροφή του μαθητή μας στη Λαμία ολοκλήρωσε αυτή τη μοναδική θαλασσινή εμπειρία την οποία του προσέφερε το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας. Ο μαθητής μας, λοιπόν, Κωνσταντίνος Φέκας, έχοντας εμπειρία των λεβέντικων ρουμελιώτικων βουνών της ιδιαίτερης πατρίδας του, γνώρισε από κοντά μιαν άλλη λεβεντιά, τη λεβεντιά της ελληνικής θάλασσας και των ανδρών του Πολεμικού μας Ναυτικού, οι οποίοι περιφρουρούν καθημερινά τα γαλάζια νερά της πατρίδας μας, περιπολώντας «Μέσ’ στου Αιγαίου τα νησιά» όπου «αγγέλοι φτερουγίζουν».


DSC 5873 | Lamianow.gr

Ευχόμαστε, στο Σχολείο μας πάντα επιτυχίες, στον μαθητή μας καλή πρόοδο και καλή τύχη στη ζωή του, στα δε παλληκάρια του Πολεμικού μας Ναυτικού καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή τους, με τις μεσιτείες του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, και των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας!

Λαμία, 6 Ιανουαρίου 2019

Εορτή των Αγίων Θεοφανείων

του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού


Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο, στα παρακάτω link:

 

https://drive.google.com/drive/folders/1Jp4UnDMs4BqJVv7h0CFUReFoujRFQXwK

 

http://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/to-pn-sta-mme/item/11382-plous-mathiton-g-lykeiou-me-fregata-kai-ptisi-me-elikoptero-ert1-4-1-2019.html

 

IMG 2602 | Lamianow.gr

ΛΙΛΙΑΝ

TAGGED:Λαμία
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Ν. Σταυρογιάννης: “Αυτή είναι η ανάπλαση της Πλατείας Πάρκου”
Next Article Λαμία: Ημερίδα για την «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
8°C
Lamia
overcast clouds
8° _ 7°
84%
1 km/h
Πε
8 °C
Πα
13 °C
Σα
14 °C
Κυ
17 °C
Δε
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

Snapshot3 1 | Lamianow.gr
FeaturedLAMIA POLIS 87.7

Σχόλιο του Μανώλη Κοττάκη στον Lamia Polis 87.7: Χρησιμοποιήθηκε κάθε τρόπος για να καμφθούν οι αγρότες – τι λέει για Mercosur, Καρυστιανού, Τραμπ (Vid)

LAMIA POLIS 87.7 ΑΓΡΟΤΕΣ
iStock 14213299131 1200x675 1 | Lamianow.gr
FeaturedLAMIA POLIS 87.7

Φθιώτιδα: «Μαμά πονάω…» – Πώς απατεώνες άρπαξαν τις οικονομίες ζωής ηλικιωμένης – τι μας δηλώνει η ίδια (Aud)

ypati | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣFeatured

Υπάτη: Εργα αποκατάστασης του επικίνδυνου τοιχίου στην είσοδο του χωριού – Αυτοψία του Δημάρχου (ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης