Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    patrwn pyrgoy | Lamianow.gr
    Αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας 
    4928610 scaled 1 | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία «Byron»: Έντονα φαινόμενα στην Αττική, προβλήματα σε δρόμους – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, μήνυμα από το 112 – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
    ixio | Lamianow.gr
    Ζούμε στη χώρα που η αστυνομία βγάζει φωτογραφία ένα… ηχείο!
    ypodomi | Lamianow.gr
    Όλα τα έργα υποδομής στην Ελλάδα σε μία πλατφόρμα – Νέα γραμματεία για τις ορεινές περιοχές
    ilion | Lamianow.gr
    Συνελήφθη 89χρονος στο Ίλιον για σεξουαλική παρενόχληση 17χρονης – Της ζήτησε να συνευρεθούν έναντι αμοιβής
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
    6758077 221213 | Lamianow.gr
    Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή και 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Μαρτυρία στο «Τούνελ» φωτίζει χρόνια μετά το θρίλερ της Τιθορέας / Θύματα μάνα και γιος με φόντο δεκάδες εκατομμύρια

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Μαρτυρία στο «Τούνελ» φωτίζει χρόνια μετά το θρίλερ της Τιθορέας / Θύματα μάνα και γιος με φόντο δεκάδες εκατομμύρια

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Μαρ 24, 2019 @ 8:49
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
7 Min Read
SHARE

άνω από πέντε χρόνια βαθιάς και επίμονης έρευνας, τρεις εκπομπές, φιλτράρισμα εκατοντάδων πληροφοριών και αποκαλύψεις που πάγωσαν το Πανελλήνιο για παρατραπεζικά κυκλώματα και τοκογλύφους. Από τότε πέρασαν είκοσι ένα χρόνια και δεν έχει αποκαλυφθεί το σημείο που εξαφάνισαν την Αθηνά Καραμερτζάνη και το γιο της Κώστα.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Στην εκπομπή, η Αγγελική Νικολούλη απηύθυνε έκκληση σε μάρτυρες που γνωρίζουν και τόσα χρόνια δεν έχουν μιλήσει, να το κάνουν τώρα που το αδίκημα παραγράφεται. Πρόσωπο σημαντικό που τη νύχτα εκείνη είδε μάνα και γιο στο αυτοκίνητο του απαγωγέα τους, κάλεσε στo «Τούνελ». Έδωσε στοιχεία τόσο για τον άνθρωπο αυτόν, όσο και για τη δράση του.

karam2 | Lamianow.gr

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 1997.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Στο Μόδι Λαμίας, η Αθηνά Καραμερτζάνη 69 χρόνων και ο 27χρονος μονάκριβος γιος της Κώστας,  είχαν στρώσει το τραπέζι για το μεσημεριανό φαγητό. Το ραδιόφωνο που τους κρατούσε συντροφιά μετέδιδε εκείνη την ώρα τα νέα της ημέρας. Ξαφνικά μάνα και γιος βγήκαν  αλαφιασμένοι από το σπίτι με μία τσάντα στα χέρια. Ανέβηκαν στο μηχανάκι του Κώστα και κατευθύνθηκαν στο γειτονικό χωριό Κάτω Τιθορέα, στο δεύτερο σπίτι της οικογένειας.  Όταν σουρούπωσε οι γείτονες παρατήρησαν πως οι δυο τους ήταν στημένοι πάνω από μια ώρα στην είσοδο του σπιτιού τους, σαν κάποιον να περίμεναν και όταν τους ρώτησαν σχετικά, απάντησαν:

«Θα πάμε στην Αθήνα για κάτι καλό».

Ο Κώστας και η Αθηνά Καραμερτζάνη επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι, άγνωστο στην περιοχή και από εκείνη την ώρα τα ίχνη τους χάθηκαν,  σαν να άνοιξε η γη και να τους κατάπιε.

Η διπλή εξαφάνιση έγινε αντιληπτή από τους συγγενείς μετά από περίπου είκοσι μέρες. Στο σπίτι, το φαγητό είχε μείνει  στην κατσαρόλα, το λάδι στο τηγάνι και το ραδιόφωνο συνέχιζε να παίζει.

karam6 | Lamianow.grkaram1 | Lamianow.gr

Το μπερδεμένο κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν συγχωριανοί των αγνοουμένων, συναντήθηκαν τυχαία σε τράπεζα της περιοχής. Έκπληκτοι συνειδητοποίησαν ότι και οι τρεις είχαν δανείσει συνολικά είκοσι πέντε εκατομμύρια δραχμές στην Αθηνά και στο γιο της. Οι επιταγές όμως που κρατούσαν στα χέρια τους, δεν είχαν αντίκρισμα.

Η Αθηνά και ο γιος της είχαν μια σοβαρή ακίνητη περιουσία, ελαιώνες  και σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν αποταμιεύσεις που έφταναν τα εκατόν είκοσι τρία εκατομμύρια δραχμές. Η μητέρα έλεγε πολλές φορές ότι «ο Κώστας έχει τόσα λεφτά  που μπορεί να κάθεται κι αυτός και τα παιδιά του σε όλη τους τη ζωή χωρίς να δουλεύουν. Χωρίς να το καταλάβουν μπήκαν στο στόχαστρο επικίνδυνων τοκογλύφων που λυμαίνονταν τότε την περιοχή.

karam8 | Lamianow.grkaram6 | Lamianow.gr

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε μάρτυρας στην Αγγελική Νικολούλη που ερευνούσε την υπόθεση:

«Κάποιο πρόσωπο που η Αθηνά του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, θα της είπε: Τα έχεις τα λεφτά εκεί;  Να τα φέρεις σε μένα να τα κάνουμε περισσότερα. Θα του έδωσε ένα –δυο εκατομμύρια,   θα της έδωσε τέσσερα. Θα του έδωσε τέσσερα, θα της έδωσε πίσω έξι. Μετά θα γλυκάθηκε και έτσι θα της τα πήρε όλα. Οι δυο τους περιμένανε γεμάτοι χαρά ότι σε λίγες ημέρες θα πάρουν πολλά λεφτά. Αυτή την εικόνα έδιναν».

Ο ύποπτος με το σικάτο ντύσιμο

Οι μαρτυρίες έκαναν λόγο για τον άνδρα με το λευκό φορτηγάκι που πηγαινοερχόταν από το Μόδι στην Τιθορέα. Κάποια στιγμή ένας κάτοικος τους είδε όλους μαζί σε ένα χώρο και τότε η Αθηνά Καραμερτζάνη άρπαξε τα έγγραφα που είχε μπροστά της για να τα κρύψει. Ο άνδρας αυτός χτύπησε φιλικά το γιο της στην πλάτη και του είπε: «Σε περιμένω» και εκείνος του απάντησε: «Εντάξει Γιάννη ή Σωτήρη».  Ο ίδιος πρόλαβε να συγκρατήσει τα γράμματα από την πινακίδα του αυτοκινήτου που ήταν ΜΙΒ και υποδείκνυαν πως η άδεια του οχήματος είχε εκδοθεί στη Λαμία. Ο μάρτυρας περιέγραψε τον ύποπτο σαν ένα ψηλό, λεπτό γκριζομάλλη άνδρα  40 με 45 χρόνων, με ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνιση και ακριβή ένδυση.  Άλλες πληροφορίες εμφάνιζαν τον άνδρα αυτό σε κυκλώματα της νύχτας, χρηματιστηριακών συναλλαγών και τοκογλυφίας.

karam3 | Lamianow.grkaram8 | Lamianow.gr

«Ψάξτε τον διευθυντή στην Αθήνα…»

Πέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση, συγχωριανοί των θυμάτων   μιλούσαν για έναν άνθρωπο, που τους επισκεπτόταν τακτικά στο χωριό, ενώ εξέφραζαν φόβους για δολοφονία τους.

Ο ίδιος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία τριών κυνηγών, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην διπλή εξαφάνιση της Τιθορέας.   Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε μαζί του ενώ βρισκόταν στη φυλακή. Ανέφερε τότε πως είχε πέσει και ο ίδιος θύμα ενός επιτήδειου διευθυντή τράπεζας από την Αθήνα όπως του είχε πει, τον οποίο γνώρισε στη Λαμία. Κατήγγειλε πως ο άνδρας αυτός κατάφερε με δόλο να του πάρει δυόμιση εκατομμύρια δραχμές προκειμένου να τα επενδύσει και εξαφανίστηκε. Προσέλαβε μάλιστα δικηγόρους που δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Τον περιέγραψε σαν έναν καλοντυμένο ευγενή άνδρα, 40 με 45 χρόνων, που ταίριαζε πολύ στην περιγραφή του ατόμου που είχε πλευρίσει τα δύο θύματα.

Ο τότε Διοικητής της Ασφάλειας Λαμίας είχε πει στην Αγγελική Νικολούλη πως παρά τις εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό και τις σημαντικές πληροφορίες που είχαν φτάσει στην εκπομπή, οι Αρχές δεν κατάφεραν να καταλήξουν τι απέγιναν μάνα και γιος. Στο εξωτερικό πάντως δεν ταξίδεψαν, όπως έλεγαν τότε οι φήμες.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που αποκάλυψε το «Τούνελ»,  τα δύο θύματα δολοφονήθηκαν από τον ή τους απαγωγείς τους,  που φρόντισαν να «μαδήσουν»  την περιουσία τους, αλλά και των κατοίκων που δανείστηκαν και να σβήσουν τα ίχνη τους…

karam1 | Lamianow.grkaram3 | Lamianow.gr

Είκοσι ένα χρόνια μετά…

Μετά από είκοσι ένα χρόνια συγγενής των θυμάτων μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη.  Ανέφερε πως ακόμα ζουν με το βασανιστικό ερώτημα τι απέγιναν αυτοί οι δύο άνθρωποι και αν μετά από τόσα χρόνια υπάρχει έστω μία ένδειξη για το τι μπορεί να συνέβη.

«Πλέον το μόνο που ζητάμε είναι να δικαιωθούν τα θύματα και να πληρώσουν οι ένοχοι για το κακό που έκαναν, έστω και τώρα», είπε με παράπονο.

πηγη-anikolouli.gr

ΛΙΛΙΑΝ

TAGGED:ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Γκλέτσος, Σοφία και… εκστρατεία! [εικόνες]
Next Article Καπνοχώρι: Μπήκαν κούνιες μετά από τέσσερα χρόνια! (εικόνες)
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
99%
1 km/h
Πα
14 °C
Σα
14 °C
Κυ
12 °C
Δε
13 °C
Τρ
13 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

geleios 4 660x330 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης: «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι στο 26ο Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές

1 71 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Το νέο Δ.Σ. για το Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – πρόεδρος ο Βαγγέλης Οικονόμου

lokrwn | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

3 προσλήψεις στον Δήμο Λοκρών

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης