Λοκρίδα : Χιονοκαταιγίδα τα ξημερώματα – “Σκηνικό από ταινία θρίλερ” λένε οι κάτοικοι / Προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση (φωτό-βίντεο)

Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Μετά την έντονη χιονόπτωση που είχαμε κατά την διάρκεια της ημέρας στο δήμο Λοκρών, ένα… 2ο κύμα ακολούθησε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα γύρω στις 03.00-03.30 το πρωί, όπως περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής στο lamianow.gr υπήρξε το φαινόμενο της χιονοκαταιγίδας.

“Ήταν λες και είμασταν σε άλλο κόσμο. Έντονη χιονόπτωση, αστραπές και μπουμπουνητά, σαν ταινία θρίλερ…” περιγράφουν χαρακτηριστικά. Σημειωτέον το χιόνι αυτή την στιγμή ξεπερνάει τα 40 εκατοστά στις περισσότερες περιοχές της Λοκρίδας όπου έχουν δημιουργηθεί και ζητήματα αναφορικά με την ηλεκτροδότηση περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα ζητήματα υπήρχαν τόσο στην Αταλάντη, όπου σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση αποκαταστάθηκαν ενώ θέματα υπάρχουν ακόμη στην περιοχή των Λιβανατών, την Αρκίτσα και άλλες περιοχές. Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σημεία όπου υπάρχουν τα ζητήματα μιας και το πολύ χιόνι και ο παγετός έχουν κάνει το έργο τους αρκετά πιο δύσκολο.

Εικόνες από το Μαρτίνο… τώρα

Τι είναι η χιονοκαταιγίδα 

Η χιονοκαταιγίδα γνωστό επίσης και ως χιονοθύελλα με βροντές ή χιόνι με αστραπές και βροντές, είναι ένα σπάνιο είδος καταιγίδας, στην οποία παρατηρούνται τα τυπικά φαινόμενα ηλεκτρικής δραστηριότητας (αστραπές και βροντές), με τη διαφορά ότι η ατμοσφαιρική κατακρήμνιση αποτελείται από χιόνι, αντί για βροχή.

Το φαινόμενο αυτό καταγράφεται κυρίως σε περιοχές με έντονα ανοδικά ρεύματα εντός του ψυχρού τομέα των βαρομετρικών υφέσεων, από το φθινόπωρο ως την άνοιξη, όταν οι θερμοκρασίες επιφάνειας είναι πολύ πιθανό να είναι κοντά ή κάτω από τους 0 °C. Κατά τη διάρκεια του φαινομένου, εκτός από την χιονόπτωση, παρατηρείται συχνά και χαλαζόπτωση σε κάποια σημεία της καταιγίδας.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το σπάνιο φαινόμενο εμφανίζεται στην χώρα μας. Το 2019, στους Κούναβους Ηρακλείου Κρήτης, είχε σημειωθεί χιονοκαταιγίδα. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που είχε δημοσιεύσει τότε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version