Τα μέτρα για την προστασία της λίμνης Κάρλα θυμίζει ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.
Ο Φορέας Διαχείρισης υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος για οποιαδήποτε δραστηριότητα (θήρα, κτηνοτροφία, αλιεία κ.α.) στον τεχνητό υγρότοπο της λίμνης Κάρλας παραπλεύρως του Ταμιευτήρα (εντός του κίτρινου πλαισίου).
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται
Σε αντίθετη περίπτωση οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία. Η απαγόρευση εισόδου στον τεχνητό υγρότοπο της λίμνης Κάρλας ισχύει σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 238893/17.09.2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ακόμα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 10/2021 Δασική Ρυθμιστική διάταξη περί θήρας του Δασαρχείου Βόλου, ισχύουν ειδικοί περιορισμοί θήρας, οι οποίοι κατά το άρθρο 6 της αριθμ. 414985/29-11-85 κοινής Υπουργικής Απόφασης (αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές και μεμονωμένες κατοικίες, μέσα σε αγρούς και περιφραγμένες εκτάσεις) όπως τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία Η.Π 37338/1807/Ε.103/1-9-2010(Β΄1495) ΚΥΑ και τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την υπό στοιχεία Η.Π. 8353/276/Ε.103/23-2-2012 (Β΄415) όμοια.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση θήρας ισχύει στον Tαμιευτήρα της λίμνης Κάρλας σύμφωνα με (ΦΕΚ 459/Δ/6.9.2010), καθώς χαρακτηρίζεται ως μόνιμο καταφύγιο άγριας ζωής.


Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.