Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    202601181436415703 | Lamianow.gr
    Πρέσπες: Έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο 2300 αργυροεπελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών το 2022
    dolofonia scaled 1 | Lamianow.gr
    Αιτωλοακαρνανία: «Μετανιωμένος» δηλώνει ο 44χρονος που σκότωσε τον κοινοτάρχη – Απολογείται την Τετάρτη, αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις
    or1 | Lamianow.gr
    Ταΰγετος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των 4 ορειβατών – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης
    dimitriadis | Lamianow.gr
    Ο σύλλογος για παιδιά με καρκίνο «Η Πίστη» τίμησε τον Γρηγόρη Δημητριάδη για τη συνεισφορά του (photos)
    InShot 20260111 002002801 | Lamianow.gr
    Ένα ταξίδι στην Ελλάδα σε 150 δευτερόλεπτα (βίντεο)
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    senegal 230900 | Lamianow.gr
    Απίστευτη εξέλιξη στον τελικό: Η Σενεγάλη έφυγε από το γήπεδο μετά το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Μαρόκο! (Vid)
    jovic rota1 | Lamianow.gr
    Τον σκόρπισε! H ΑΕΚ 4-0 τον Παναθηναϊκό με “δαιμονισμένο” Γιοβιτς
    SSS | Lamianow.gr
    «Έσπασε το ρόδι» στο «σπίτι» της η ΑΕΛ
    thira | Lamianow.gr
    Η στιγμή που κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν πάνω σε παίκτρια κατά τη διάρκεια του Άρης-ΑΟ Θήρας, δείτε βίντεο
    nan | Lamianow.gr
    Ο Κέντρικ Ναν έμεινε εκτός του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και είναι αμφίβολος ενόψει «διαβολοβδομάδας» στη Euroleague
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Λιανοκλάδι : Τίμησαν τους Έλληνες Εβραίους που βασανίστηκαν στο σταθμό του Λιανοκλαδίου και της Καρυάς (φώτο)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Λιανοκλάδι : Τίμησαν τους Έλληνες Εβραίους που βασανίστηκαν στο σταθμό του Λιανοκλαδίου και της Καρυάς (φώτο)

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Οκτ 14, 2021 @ 23:17
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
5 Min Read
SHARE

«Είναι χρέος μας να τιμούμε την μνήμη των Εβραίων συμπατριωτών μας» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας, σήμερα το μεσημέρι, σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της ανακατασκευασμένης αναθηματικής στήλης για τους Εβραίους που εστάλησαν από τους Ναζί για καταναγκαστική εργασία, στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής Λιανοκλαδίου και της Καρυάς.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

IMG 0889 | Lamianow.gr

Ο κ. Καραμανλής στάθηκε μίλησε με συγκινητικά λόγια στην για την επίσκεψη του στο Γιάντ Βασέμ, όταν ήταν ακόμα 15 χρονών, ενώ σημείωσε πως «στην καθημερινή μας ζωή, είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε καμία εθνική, θρησκευτική, φυλετική ή άλλη ταυτότητα να μας διχάζει. Ο καθένας φέρει υπερήφανα την ταυτότητά του, αλλά πάντα όλοι σεβόμαστε ένας τον άλλον. Και όλοι μαζί, δημιουργούμε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».

IMG 0880 | Lamianow.gr

-Advertisement-
KATSIAVOS

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η τοποθέτηση της ανακατασκευασμένης πλάκας ήταν ένα χρέος, καθώς, λόγω έργων, είχε απομακρυνθεί αυτή που προϋπήρχε και η οποία είχε τοποθετηθεί το 1988. Η νέα, δίπλα στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Λιανοκλαδίου, ανακατασκευάστηκε με έγκριση και ενέργειες του ΟΣΕ, σε συνεργασία με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος «για να θυμίζει το μέγεθος της ναζιστικής θηριωδίας» όπως σημειώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των αποκαλυπτηρίων.

IMG 0842 | Lamianow.gr

«Η συνεργασία όλων μας για την ανακατασκευή του μνημείου καταδεικνύει τη συλλογική μας δέσμευση, ως κοινωνίας, να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, να διασφαλίσουμε ότι η ιδεολογία του ναζισμού δεν θα βρει πρόσφορο έδαφος για να δηλητηριάσει και πάλι την κοινωνία» σημείωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣΕ), Δαυίδ Σαλτιέλ, για να συμπληρώσει πως «το μνημείο που αποκαλύπτουμε σήμερα συνιστά ένα έργο εκπαιδευτικό, πέρα από ένα ηθικό χρέος. Είναι η απόδειξη ότι την υπόσχεσή μας για το “ποτέ πιά” την εννοούμε και την υποστηρίζουμε με πράξεις. Το οφείλουμε στα θύματα του Ολοκαυτώματος, αλλά και στις μελλοντικές γενιές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλτιέλ.

IMG 0898 | Lamianow.gr

«Έχουμε δίπλα μας το δικό μας Μάουτχαουζεν και δεν το ξέρουμε» σημείωσε ο ιστοριοδίφης και ερευνητής, Ανδρέας Ασσαέλ, που ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση και ο οποίος έχει αποκαλύψει σειρά από τεκμήρια για τα καταναγκαστικά έργα στην περιοχή, από τις έρευνες του και τις συνεντεύξεις που έχει από επιζήσαντες Εβραίους της Θεσσαλονίκης, απόγονοι των οποίων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

IMG 1001 | Lamianow.gr

«Η επανατοποθέτηση της πλάκας μνήμης στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου, ελπίζω να είναι το πρώτο βήμα για την αναγνώριση του στρατοπέδου Καρυάς ως μαρτυρικού τόπου» είπε ο Ανδρέας Ασσαέλ, χαρακτηρίζοντας την Καρυά ως Μάουτχαουζεν και μετέφερε στοιχεία ότι η κατάσταση στην Καρυά τον Αύγουστο του 1943 ήταν πολύ χειρότερη από εκείνη του ‘Άουσβιτς.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών, τόνισε ότι «η καταπολέμηση του αντισημιτισμού είναι προτεραιότητα για την Εκκλησία και για μένα προσωπικά» και αναφέρθηκε στις δράσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα για το Ολοκαύτωμα στα οποία η Εκκλησία συμμετέχει, ενώ ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Σπυρίδων Πατέρας, τόνισε πως «βρισκόμαστε εδώ με την ευτυχή συγκυρία ενός μεγάλου σιδηροδρομικού έργου το οποίο εισέρχεται στην τελική ευθεία και στα πλαίσια του οποίου ολοκληρώνονται και οι εργασίες ανάταξης του σταθμού, για να επανατοποθετήσουμε την αναθηματική στήλη και να αποκαταστήσουμε τη μνήμη των τραγικών γεγονότων εκείνης της περιόδου και των ανθρώπων που χάθηκαν».

IMG 0818 | Lamianow.gr

Να σημειωθεί ότι ο ραβίνος Αθηνών, Γκαμπριέλ Νεγρίν, έψαλλε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων, ενώ η σοπράνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου, ερμήνευσε ένα συμβολικό λαδίνο τραγούδι, γραμμένο από τον επιζώντα του ‘Αουσβιτς, Μοσέ Αελιών, στη μνήμη της αδελφής του.

Η παρουσία απογόνων των επιζώντων Ιακώβ Καράσσο και Σαμ Ναχμία, των καταναγκαστικών έργων στις σιδηροδρομικές γραμμές της περιοχής, ήταν συγκινητική και μάλιστα ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ, Δ. Σαλτιέλ, απευθυνόμενος σε αυτούς κατά την ομιλία, είπε: «Σόλωνα, Μπέρτα, Τζάκο και Αλβέρτο, σας ευχαριστώ γιατί μας δίνετε την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι σημαίνει μνήμη και να κατανοήσουμε τι σημαίνει χρέος. Είμαστε εδώ για να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν ξεχνάμε! ».

IMG 1058 | Lamianow.gr IMG 1076 | Lamianow.gr IMG 1015 | Lamianow.gr IMG 1001 | Lamianow.gr IMG 0983 | Lamianow.gr IMG 0979 | Lamianow.gr IMG 0898 | Lamianow.gr IMG 0883 | Lamianow.gr IMG 0842 | Lamianow.gr IMG 0818 | Lamianow.gr IMG 0868 | Lamianow.gr IMG 0880 | Lamianow.gr IMG 0889 | Lamianow.gr IMG 0910 | Lamianow.gr IMG 1133 | Lamianow.gr IMG 1106 | Lamianow.gr IMG 1090 | Lamianow.gr IMG 1085 | Lamianow.gr

ΜΗΤΡΑΚΟΣ

TAGGED:Featured
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article l 252863 151896 type13262 1 | Lamianow.gr Ασύλληπτη τραγωδία: Έγκυος η μητέρα που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο στη Βάρδα – Στο Καραμανδάνειο το παιδί της
Next Article Screenshot 20211014 234444 PowerDirector | Lamianow.gr Κάηκε ολοσχερώς σπίτι στο Μαυρολιθάρι (φωτό)
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
5°C
Lamia
light rain
5° _ 4°
94%
Δε
5 °C
Τρ
5 °C
Τε
4 °C
Πε
6 °C
Πα
5 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

ektos | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία : Με παράδοση, συγκίνηση και ενότητα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Βορειοελλαδιτών «Ο Μέγας Αλέξανδρος» (Φώτο)

thanos 2 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθιώτιδα : Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και χιόνια τις επόμενες ώρες – τι προβλέπεται για την Λαμία και τις άλλες περιοχές (χάρτες πρόβλεψης)

photo 17687636132011166403321042784097 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου στη Στυλίδα (Φώτο)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης