Αγνωστοι βανδάλισαν μνημείο στη Λέσβο, με ονόματα προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια τη διετία 2012-2013, την προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Οι δράστες πέταξαν μαύρη μπογιά στο μνημείο. Η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» καταδίκασε το γεγονός, σημειώνοντας: «Αναρωτιέται κανείς σε τι αποσκοπούσε, τι επεδίωκε ο δράστης ή οι δράστες, προσβάλλοντας την μνήμη των αδικοχαμένων αυτών ανθρώπων!».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Αν μη τι άλλο ασέβησαν σε πανανθρώπινες αξίες και παραδόσεις, που πρώτοι οι πρόγονοι μας ανέδειξαν για τον σεβασμό των νεκρών, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Συγγενείς ή άγνωστοι, ομόδοξοι ή ετερόδοξοι, εχθροί ή φίλοι. Στην τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» που αποτελεί παρακαταθήκη του ελληνικού πολιτισμού και διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του κόσμου, κυρίαρχο στοιχείο είναι η απότιση τιμής στον νεκρό αδελφό -συνάνθρωπό μας».
Πηγή: ΑΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.