Λαμία: Συγκέντρωση για τα Τέμπη το Σάββατο (12.00) στην Πλατεία Πάρκου – οι διοργανωτές καλούν σε μαζική συμμετοχή (Aud)

Το ραντεβού για τη Λαμία έχει δοθεί για το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Πάρκου, με τους διοργανωτές να καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read
default

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις νέες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τη Λαμία να δίνει το δικό της «παρών» το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Πάρκου.

Ήδη σωματεία και φορείς της περιοχής έχουν ξεκινήσει ανακοινώσεις συμμετοχής, σε μια περίοδο όπου η υπόθεση βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, με τη δίκη στη Λάρισα να βρίσκεται σε εξέλιξη και στο επίκεντρο να τίθενται ζητήματα που αφορούν βιντεοληπτικό υλικό αλλά και εντολές για εκταφή θυμάτων.

Το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, με τον πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς εργαζόμενους, συλλόγους και φορείς.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει, συλλόγους, σωματεία, φορείς. Ο κόσμος έχει δείξει και στο παρελθόν, ειδικά με το έγκλημα στα Τέμπη, πολύ μεγάλη ευαισθησία», τόνισε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το δυστύχημα «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», υποστηρίζοντας πως από την πρώτη στιγμή αναδείχθηκαν –όπως είπε– οι αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία.

-Advertisement-

«Τρία χρόνια μετά εξακολουθούμε να λέμε ότι δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης δύο τρένα κινούνταν για 12 λεπτά στην ίδια γραμμή και συγκρούστηκαν. Αυτό δεν ήταν τυχαίο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τα κέρδη τους – οι ζωές μας»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο σύνθημα που κυριαρχεί στις κινητοποιήσεις:

«Λέμε “τα κέρδη τους – οι ζωές μας”. Δεν θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να χάνονται ζωές στις πλημμύρες, στις φωτιές, στα τρένα, στους χώρους δουλειάς».

Όπως υπογράμμισε, η συγκέντρωση του Σαββάτου εντάσσεται στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, με στόχο –όπως είπε– «η φωνή να ακουστεί δυνατά».

Το ραντεβού για τη Λαμία έχει δοθεί για το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Πάρκου, με τους διοργανωτές να καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.