Λαμία: Στήνουν μπλόκα οι αγρότες σε Δομοκό και Ανθήλη!

lamianow
By lamianow Add a Comment
5 Min Read

Στη ανοιχτή σύσκεψη για όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους που συγκάλεσε το Σάββατο 20/1 στην Ανθήλη η ομοσπονδία  Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, αποφασίστηκε η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα με:

  1. Στήσιμο μπλόκων στο Δομοκό και στην Ανθήλη την Δευτέρα στις 29 Γενάρη,
  2. Με συλλαλητήριο στις 31 Γενάρη έξω από την έδρα της αντιπεριφέρειας Στ. Ελλαδας στην πλ. Πάρκου,
  3. Με συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA.

Αυτή η μάχη στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και, γενικότερα, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, που έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ήδη σε όλη την Ελλάδα οι χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι μέσα από ομοσπονδίες, αγροτικούς συλλόγους, και επιτροπές αγώνα αποφάσισαν την συνέχιση και την παραπέρα κλιμάκωσή του αγώνα ενάντια σε ό,τι τους καθιστά ανήμπορους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της παραγωγής και κατ’ επέκταση στις ανάγκες των οικογενειών τους:

  • Δευτέρα 22/1 οι αγρότες της Καρδίτσας στήνουν Μπλόκο στον Ε65
  • Τετάρτη 24/1 οι αγρότες των Τρικάλων στήνουν Μπλόκο στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου.
  • Τετάρτη 24/1 στην Κρήτη, οι αγρότες του Ηρακλείου έχουν αποφασίσει στήσιμο μπλόκου στα Πραιτώρια .
  • Πέμπτη 25/1 στήνεται μπλόκο στον Πλατύκαμπο στη Λάρισα.

 

Όλη αυτή την εβδομάδα συνεδριάζουν Ομοσπονδίες και σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να καθορίσουν τον χρόνο και τον τρόπο όπου θα κλιμακώσουν των αγώνα και να συμμετάσχουν και αυτοί στο γενικό ξεσηκωμό.

- Advertisement -

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που δεν χωράνε οι ανάγκες τους στην «γούρνα» που μας έχουν ανοίξει οι πολιτικές τους για να θάψουμε το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, να αντισταθεί και να παλέψει για όσα θα του επιτρέψουν να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

 

Ο καναπές και η απογοήτευση δεν μας ταιριάζει την ίδια ώρα που συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα και στην Φθιώτιδα θα δίνουν αγώνα επιβίωσης.

ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΑΛΗΣ

  1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα, με το οποίο θα μπορούν οι αγροτικές οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την αγροτική απασχόληση. Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών από τους εμπόρους και τους συνεταιρισμούς με την παράδοση των προϊόντων τους.
  2. Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
  3. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  4. Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  5. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  6. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
  7. Να καλυφθούν οι ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
  8. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *