Οι Εκδόσεις Αρμός σε συνεργασία με το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ) & υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων πραγματοποίησαν εκδήλωση-ομιλία του Ψυχιάτρου – Ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη με τίτλο: «Αλλάζει ο Άνθρωπος;»! με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του.
- Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Μαρία Μαντέ, Πολιτισμολόγος του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων.
- Tο βιβλίο προλόγισε η κ. Θώμη Φεράτη, Κοινωνική Λειτουργός – Συστημική Θεραπεύτρια.
- Ο Δημήτρης Καραγιάννης συζήτησε με τους Συστημικούς Θεραπευτές Γιώτα Νίκο & Βιολιντζή Αγγελική, καθώς και με το κοινό.
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Καραγιάννη
Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής. Διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και Καθηγητής στο Frederick University Κύπρου, έχει διδάξει στη μετεκπαίδευση της Μαρασλείου Ακαδημίας και σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα. Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιριών και οργανισμών που ασχολούνται με τη ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία.
Έχει ιδρύσει με τη σύντροφό του Ελένη Καραγιάννη το θεραπευτικό και εκπαιδευτικό ινστιτούτο «Αντίστιξη» στο οποίο εκπαιδεύονται ειδικοί της ψυχικής υγείας στην οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία με βάση την υπαρξιακή συστημική θεώρηση.
Ασχολείται με τα προβλήματα του γάμου και μελετά τους όρους λειτουργικότητας στις ανθρώπινες σχέσεις.
Η κλινική του εργασία βασισμένη στην ανάδειξη της μοναδικότητας του ανθρωπίνου προσώπου, αξιοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις που διαθέτει κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από την όποια ψυχοπαθολογία του και προτείνει τον ευχαριστιακό τρόπο ζωής ως απάντηση στην φθορά της καθημερινότητας.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει:
- το Έρωτας ή Τίποτα,
- το Η Αδικία που Πληγώνει,
- το Ρωγμές και Αγγίγματα και
- το Σχολική Άρνηση,
ενώ συμμετέχει σε συλλογικούς τόμους, όπως το Για τη ζωή και την οικογένεια, Ενδοοικογενειακή βία, Βαλκάνια και Ψυχική υγεία, Αιμομιξία και θεραπευτικό πλαίσιο, Θεολογία και Ψυχιατρική σε διάλογο, Παιδιά με υπερκινητικό σύνδρομο και διαταραχές διαγωγής, Η ανθρώπινη επικοινωνία.