Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    xristougenniatiko trapezi | Lamianow.gr
    Χριστούγεννα… με το κομπιουτεράκι: Έως 186€ το γιορτινό τραπέζι – Το ακριβότερο της 5ετίας
    astyn 3 | Lamianow.gr
    Μεσσηνία: Μαχαιριές έπειτα από καβγά για οικονομικές διαφορές στον Πολύλοφο – Συνελήφθη 40χρονος
    strip | Lamianow.gr
    Καλλιθέα: Έφοδος του «ελληνικού FBI» σε δύο καταστήματα stripshow – 5 συλλήψεις – Βίντεο
    narkotikaanilikoi 1200x675 1 | Lamianow.gr
    Βόρεια προάστια: Ανήλικα «βαποράκια» έσπρωχναν ναρκωτικά σε σχολεία και γήπεδα – Οι αυστηροί κανόνες, τα βασανιστήρια και ο «εγκέφαλος»
    foikikounta | Lamianow.gr
    Φοινικούντα: Απολογείται ο 5ος κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία – Επιμένει στην αθωότητά του
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    image 326 | Lamianow.gr
    Άρης – Περιστέρι | Το καθοριστικό τρίποντο του Νουά στο φινάλε της παράτασης
    4957222 scaled 1 | Lamianow.gr
    Super League: Ο Σιαμπάνης «κατέβασε ρολά» και ο Βόλος νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό
    spanoulis | Lamianow.gr
    “Καλησπέρα… στον κανένα!”: Ούτε ένας δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Σπανούλη [βίντεο]
    lesro | Lamianow.gr
    Ματίας Λεσόρ: «Δεν ξέρω πότε, αλλά θα επιστρέψω σαν γ@μ@μ@ν@ς σκύλος»
    image 315 | Lamianow.gr
    Τα πλεονεκτήματα του Live Casino: Πως κερδίζει τις εντυπώσεις των παικτών
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Λαμία : Ολοκληρωμένο (Master Plan) για μια -εντυπωσιακή- Π.Ε.Λ παρουσίασε ο Θύμιος Καραϊσκος! Τι περιλαμβάνει… (Φωτό)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Λαμία : Ολοκληρωμένο (Master Plan) για μια -εντυπωσιακή- Π.Ε.Λ παρουσίασε ο Θύμιος Καραϊσκος! Τι περιλαμβάνει… (Φωτό)

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Μάι 20, 2021 @ 7:16
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
7 Min Read
SHARE

Ένα Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο (Master Plan) παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ανοίγοντας το θέμα για την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Το σχέδιο αυτό αφορά την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, και αποτελεί μια ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, όπως την ονόμασε ο Δήμαρχος και περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή, με τρία συνεχόμενα οικοδομικά τετράγωνα: το ΟΤ 627 (Περιοχή ΠΕΛ), το ΟΤ 1170 (Χώρος υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Χαλκιοπούλειου Γυμναστηρίου, Κλειστού Κολυμβητηρίου και ανοικτών γηπέδων), το ΟΤ 1149 (Χώρος Στάθμευσης) με συνολική έκταση 223.390 τ.μ. περίπου (167.450 τ.μ. της ΠΕΛ και 55.940 τ.μ. των Αθλητικών Εγκαταστάσεων).

image010 | Lamianow.gr

Με τον τρόπο αυτό, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμαρχος Λαμιέων ανοίγει το θέμα της αξιοποίησης Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για μια χωρική επένδυση, με συγκεκριμένο σχέδιο, Master Plan, που μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων και σε ειδική ενότητα: http://pel.lamia.gr καλώντας ελεύθερα τους πολίτες και όλους τους φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως το τέλος Ιουνίου 2021.

-Advertisement-
KATSIAVOS

image009 | Lamianow.gr

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου

Το  Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο (Master Plan) του Δήμου Λαμιέων  και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης  Μαΐου 2021,  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

image11 | Lamianow.gr

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και τοποθετήθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς, Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Θανάσης Κυρίτσης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θανάσης Λυκόπουλος.

image12 | Lamianow.gr

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε συζήτηση και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το Master Plan να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων και σε ειδική ενότητα: http://pel.lamia.gr

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται ελεύθερα όλοι οι πολίτες, οι ενώσεις πολιτών καθώς και τοπικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως το τέλος Ιουνίου 2021.

image13 2 | Lamianow.gr

Με το Master Plan ο Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προωθεί την ιδέα της ανάπτυξης ενός πολυκέντρου πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού και καινοτομίας περιφερειακής, αλλά και εθνικής εμβέλειας, με τις ακόλουθες χρήσεις:

  1. Τουρισμός (Ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, χωρητικότητας 100-150 κλινών, για την υποδοχή του εκθεσιακού, συνεδριακού κι επαγγελματικού τουρισμού).
  2. Υποστήριξη, υποδοχή και φιλοξενία mega events σε ειδικό χώρο.
  3. Εμπορική Έκθεση (Κτίριο Διοίκησης Εμπορικής Έκθεσης και Εκθεσιακοί Χώροι).
  4. Εκπαίδευση, Έρευνα και Καινοτομία, Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα (Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας και Συνεδριακό Κέντρο).
  5. Αθλητισμός και Αναψυχή (Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Θεματικό Πάρκο και Μουσείο).
  6. Χώροι Πρασίνου.
  7. Χώροι Στάθμευσης.

image15 2 | Lamianow.grΤο σχέδιο αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων οργάνωσης, δόμησης και λειτουργίας της ΠΕΛ, με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της, τη βέλτιστη οργάνωση των δραστηριοτήτων της και την περαιτέρω ανάδειξη του διεθνούς ρόλου της.

 

image16 2 | Lamianow.grΣτο πλαίσιο αυτό, το υπό διαβούλευση Master Plan  προβλέπει τη διαμόρφωση διακριτών τομέων, όπου αναπτύσσονται επιμέρους κατηγορίες χρήσεων γης (εκθεσιακή, συνεδριακός χώρος, ξενοδοχείο, εμπορική έκθεση, ελεύθεροι χώροι), στη βάση των εξής στόχων:

-την προώθηση ενιαίου, μορφολογικά και λειτουργικά, σχεδιασμού στο σύνολο της έκτασης.

image17 2 | Lamianow.gr

-την ένταξη του χώρου στην περιοχή άμεσης επιρροής που συγκροτούν οι διευρυμένοι δημόσιοι χώροι υπερτοπικού ενδιαφέροντος, όπως το Χαλκιοπούλειο Γυμναστήριο, το νέο κλειστό Κολυμβητήριο, το νέο Στάδιο Καμαρίτσας, κ.α.,

-την αποκατάσταση της συνέχειας του αστικού ιστού προς την ανατολική πλευρά της περιοχής παρέμβασης.

-την ενίσχυση των ελεύθερων διαμορφωμένων χώρων με τη διάχυση τους εντός αυτής, καθώς επίσης την ανάδειξη και διεύρυνση αξόνων «οπτικής σύνδεσης», όπως η οδός Θερμοπυλών.

Το Master Plan δεν αφορά μόνο το χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, έκτασης με τους υπαίθριους χώρους 167.450 τ.μ.,  αλλά και την ευρύτερη περιοχή, τα τρία συνεχόμενα οικοδομικά τετράγωνα, το ΟΤ 627 (Περιοχή ΠΕΛ), το ΟΤ 1170 (Χώρος υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Χαλκιοπούλειου Γυμναστηρίου, Κλειστού Κολυμβητηρίου και ανοικτών γηπέδων), το ΟΤ 1149 (Χώρος Στάθμευσης). Ετσι η συνολική έκταση της περιοχής παρέμβασης είναι 223.390 τ.μ. περίπου (167.450 τ.μ. ιδιοκτησία της ΠΕΛ και 55.940 τ.μ. το ΟΤ Αθλητικών Εγκαταστάσεων).

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«….Έχω δηλώσει αρκετές φορές ότι η ΠΕΛ αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Μια αναπτυξιακή πρόκληση για ολόκληρη την Περιφέρεια, έναν εμβληματικό χώρο, συνδεδεμένο με τη νεότερη ιστορία της Λαμίας, με δυνατότητες δυναμικής ενεργοποίησης ώστε να συνδεθεί τώρα πια με το μέλλον της πόλης. Έχουμε την υποχρέωση να ανατρέψουμε τη σημερινή της κατάσταση, να σχεδιάσουμε μια νέα προοπτική αναγέννησης, σε αυτό το κομβικό σημείο της περιοχής και της χώρας, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και τις απαιτήσεις του μέλλοντός μας. Το πρώτο βήμα έγινε και οι εγκαταστάσεις της ΠΕΛ, μετά από νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, επιβλέπονται και φυλάσσονται επίσημα από το Δήμο Λαμιέων. Εξάλλου είναι ήδη γνωστό ότι στο χώρο της ΠΕΛ θα φιλοξενηθεί το φετινό Σεπτέμβριο το Ράλι ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε στους  συμπολίτες μας το αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς, το Master Plan αξιοποίησης της ΠΕΛ και ταυτόχρονα να το θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση για να μπορούν όλοι, οι συνδημότες μας, οι ενώσεις πολιτών, καθώς και οι τοπικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς να εκφράσουν την άποψή τους, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα αυτή πορεία, που πρέπει να χαράξουμε.

Είναι ένα σχέδιο που εντάσσει την έκταση της ΠΕΛ σε ένα συνολικότερο πλάνο ανάδειξης και αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής, έχοντας ως αφετηρία την ιστορική της διαδρομή, τις ανάγκες της πόλης αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Ένα Master Plan που δεν αποτελεί άλλη μια πρόταση δημιουργίας υποδομών, αλλά μια αναζωογόνηση ενός παραμελημένου σημείου της πόλης, ώστε να μετατραπεί σε ένα κύτταρο-σημείο αναφοράς, έναν πολυχώρο ψυχαγωγίας, άθλησης, πολιτισμού, εκπαίδευσης και ευεξίας.

Ένα hotspot που σηματοδοτεί την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και υπηρεσιών της πόλης μας,  και θα εμπεριέχει πολλαπλές δυνατότητες στήριξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, ένα hub έμπνευσης, δημιουργίας και υψηλού επιπέδου δραστηριοτήτων, εξωστρεφές, σύγχρονο, νεανικό, βιώσιμο και αναπτυξιακό.»

Δείτε ολόκληρο το σχέδιο στο ακόλουθο link : http://pel.lamia.gr

Screenshot 20210519 185105 Chrome | Lamianow.gr Screenshot 20210519 185051 Chrome | Lamianow.gr Screenshot 20210519 185037 Chrome | Lamianow.gr Screenshot 20210519 185015 Chrome | Lamianow.gr Screenshot 20210519 184942 Chrome | Lamianow.gr Screenshot 20210519 184921 Chrome | Lamianow.gr Screenshot 20210519 184952 Chrome | Lamianow.gr Screenshot 20210519 184908 Chrome | Lamianow.gr

Screenshot 20210519 184848 Chrome | Lamianow.gr

ANOSIA

TAGGED:θυμιος καραϊσκοςΚΑΡΑΪΣΚΟΣΛαμίαΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣτρατηγικό σχέδιοΤΟΠΙΚΑΤοπικές ειδήσειςΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article 202103191924570741 | Lamianow.gr Φθιώτιδα : Που θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος τις επόμενες μέρες
Next Article air1 | Lamianow.gr ΕΕ: Ανοίγουν τα σύνορα για τους πλήρως εμβολιασμένους
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
12°C
Lamia
overcast clouds
12° _ 10°
83%
1 km/h
Κυ
12 °C
Δε
12 °C
Τρ
14 °C
Τε
15 °C
Πε
11 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

5o 6 | Lamianow.gr
TOP STORIESΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Πράξη αγάπης από το 5ο ΓΕΛ Λαμίας και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων – ΦΩΤΟ

602904985 1501365297620507 8182048597689990958 n 1 | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7Featured

Δωρεάν φιλοξενία και… καινοτομία από τον Δήμο Λαμιέων για μαθητές στην Υπάτη – Στα εγκαίνια η Υπουργός Παιδείας (Aud, pics)

image 322 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσιάρας στους αγρότες: Έχει ικανοποιηθεί το 74% των αιτημάτων – Οι λύσεις δεν περνούν μέσα από τα μπλόκα (Βίντεο)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης