Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    panepi | Lamianow.gr
    Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens – Κόπηκαν οι σχολές δύο μη κρατικών πανεπιστημίων
    polakis | Lamianow.gr
    Πολάκης για Τσίπρα: Δεν πήγα στο Παλλάς γιατί έχω… υψοφοβία με τα θεωρεία, εγώ δεν κάνω παρακάλια
    xanthi | Lamianow.gr
    Ξάνθη: Ένοικοι γηροκομείου ποζάρουν ξανά για ένα ημερολόγιο – Δείτε φωτογραφίες από τα μοντέλα χωρίς ηλικία
    thermansi | Lamianow.gr
    Επίδομα θέρμανσης: Επτά οδηγίες της τελευταίας στιγμής για την υποβολή της αίτησης
    odhgoi | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία Byron: Οδηγοί πλήρωσαν Αττική Οδό, δεν έλαβαν ενημέρωση και εγκλωβίστηκαν στα διόδια Ελευσίνας
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Λαμία: Όχι πανικός για τον κορωνοϊό / Τι συνιστούν γιατροί της πόλης – Τι συμβαίνει στα φαρμακεία – ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Λαμία: Όχι πανικός για τον κορωνοϊό / Τι συνιστούν γιατροί της πόλης – Τι συμβαίνει στα φαρμακεία – ΒΙΝΤΕΟ

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Φεβ 27, 2020 @ 8:05
Share
5 Min Read
SHARE

Η έλευση του ιού στην γειτονική μας Ιταλία, αύξησε κατακόρυφα την ανησυχία και των κατοίκων της πόλης μας. Από το πρωί πολλοί συμπολίτες μας αναζητούσαν μάσκες στα φαρμακεία όμως τα αποθέματα είχαν ήδη εξαντληθεί από την περασμένη εβδομάδα, λόγω της γρίπης.

-Advertisement-
fitcare

Είναι δικαιολογημένη όμως τόση αναστάτωση; Πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε, ποια είναι τα συμπτώματα και τι θα πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που υποψιαστούμε πως “κολλήσαμε” τον ιό;

Σωτήρης Τσιόρδας: Δεν πρέπει να ανησυχούμε, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός”
87526997 176381930450465 3044622657375961088 n | Lamianow.gr

Ψυχραιμία συνέστησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε για το ζήτημα του κοροναϊού, στο υπουργείο Υγείας. Μεταφέροντας και την άποψη των υπολοίπων επιστημόνων, εξήγησε ότι το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορονοϊό, ίσως και περισσότερο, είπε χαρακτηριστικά, βιώνουν την ίωση αυτή, σαν ένα απλό κρυολόγημα.

Φαρμακεία: Μάσκες τέλος από την περασμένη εβδομάδα

gali papoutsa | Lamianow.gr
Γκάλυ Πάπουτσα / Φαρμακοποιός

Αυξημένη ζήτηση είχαν σήμερα στα φαρμακεία της Λαμίας οι μάσκες, όμως τα ράφια ήταν άδεια αφού λόγω της γρίπης από την προηγούμενη εβδομάδα μιας και τα αποθέματα είχαν εξαντληθεί. Σε πρώτη ζήτηση και τα αντισηπτικά χεριών. Είναι όμως απαραίτητη σε όλους η μάσκα; Και τελικά μπορεί να μας προφυλάξει η μάσκα από τον ιό; Η φαρμακοποιός Γκάλυ Πάπουτσα μας δίνει τις λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Έντονη η ανησυχία των γονιών για τον κορωνοϊό

Έκδηλη είναι η αγωνία των γονιών για την εμφάνιση του ιού και στην χώρα μας. Στην πόλη μας οι παιδίατροι δέχονται καταιγισμό ερωτημάτων, για τα συμπτώματα αλλά κυρίως για τους τρόπους που θα μπορούσαν να θωρακίσουν την υγεία των παιδιών τους.

Πείτε όχι στον πανικό – Υπενθυμίστε στα παιδιά σας  να ακολουθούν τους κανόνες προφύλαξης

Ο χειρότερος σύμβουλος στα ζητήματα υγείας είναι ο πανικός. Για αυτό προσπαθήστε να τον αποφύγετε, συμβουλεύει η γνωστή παιδίατρος της πόλης μας Σοφία Σιψά.

Προς το παρόν και εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα στην χώρα μας δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυκλοφορούμε με μάσκες.

σιπσα | Lamianow.gr
Σοφία Σιψά / Παιδίατρος

Τα συμπτώματα του κορωνοϊού μοιάζουν με αυτά της γρίπης. με κυρίαρχα αυτά του υψηλού πυρετού και της κακουχίας. Σε περίπτωση που το παιδί, ή οι γονείς ή οποιοδήποτε άλλο άτομο του περιβάλλοντός του ταξίδεψε στο εξωτερικό και σε χώρα όπου έχει εκδηλωθεί ο ιός, και φέρει συμπτώματα που μας ανησυχήσουν θα πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον παιδίατρο για να μας κατευθύνει.

Η σωστή διαδικασία είναι επικοινωνία με το Νοσοκομείο Λαμίας που έχει οριστεί ως κέντρο αναφοράς του κορωνοϊού, στον αριθμό τηλεφώνου που πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Τα περιστατικά που κρίνονται ως ύποπτα ως φορείς του ιού, παραλαμβάνονται από συγκεκριμένο ασθενοφόρο και εισάγονται σε ειδικό τμήμα του Νοσοκομείου.

Εαν έχουμε υποψία ότι έχουμε προσβληθεί από τον ιό, αποφεύγουμε να κινηθούμε σε χώρους όπου βρίσκονται και άλλοι άνθρωποι, να επισκεφθούμε ιατρείο ή τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, ώστε να μην μεταδώσουμε τον ιό.

Προς το παρόν, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να  υπενθυμίζουμε στα παιδιά μας τους βασικούς κανόνες που ισχύουν για τις ιώσεις και είναι οι εξής:

* Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

* Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

* Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

* Απόρριψη χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων, άμεσα μετά από τη χρησιμοποίησή του.

* Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

* Τακτικό πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά χρησιμοποίηση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος ή χαρτομάντιλων με αλκοόλη.


Παναγιώτης Ιακωβής: Τι πρέπει να αποφεύγουν οι καρδιοπαθείς…

84683802 2504568336490497 353089209864552448 n | Lamianow.gr
Παναγιώτης Ιακωβής /Καρδιολόγος – Επεμβατικός Καρδιολόγος – Διδάκτωρ Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

“Οι καρδιοπαθείς είναι ιδιαίτερα ευπαθής ομάδα. Οφείλουν με τα πρώτα σημάδια λοίμωξης αναπνευστικού να απευθύνονται στο Γιατρό τους. Να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Τα Καρδιολογικα φάρμακα πρέπει να ρυθμίζονται ξανά σε περίπτωση λοίμωξης, όπως και μετά την αποθεραπεία. Το πλύσιμο των χεριών, η υγιεινή διατροφή και η σωματική ξεκούραση είναι απαραίτητες. Οι καρδιολογικοί ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν τις επαφές με άτομα που ασθενούν με λοιμώξεις. Η φαρμακευτική αγωγή που θα λάβουν σε πιθανή λοίμωξη πρέπει να συντονίζεται με τη βοήθεια του Καρδιολόγου τους.”

ERjVuvJXkAEV9V2 | Lamianow.gr

ΚΑΣΤΑΝΑΣ

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙΙΑΚΩΒΗΣΚωρονοιόςΛαμίαΜάσκεςΠΑΠΟΥΤΣΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣΣΙΨΑΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΦαρμακείαΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article ektos1 | Lamianow.gr Β. Παπανάγνου – Πρόεδρος Τ.Κ Υπάτης: Ξεκίνησε η κατασκευή του 5Χ5 / Κούλουμα με εκπλήξεις… – ΒΙΝΤΕΟ
Next Article roma anthili 1 | Lamianow.gr Λαμία: Συνελήφθησαν 4 Ρομά για κλοπή σε σπίτι ηλικιωμένου / 11 χρονος ο μικρότερος…
- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
93%
5 km/h
Πα
13 °C
Σα
14 °C
Κυ
16 °C
Δε
13 °C
Τρ
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

pp out maketa | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων “χτύπησε το καμπανάκι” για αξιοκρατία και ισονομία – Καταχειροκροτήθηκε σε συνέδριο του ΟΤΑ στα Γιάννενα (Vid)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ
agrotis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αγρότες στη Θήβα έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας – Ενισχύεται το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης, θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

roditsa | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στον Ξηριά στη Ροδίτσα – Κλειστός και ο κόμβος της Οινόης στο ρεύμα προς Λαμία

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης