Μια δύσκολη πραγματικότητα περιγράφουν παραγωγοί και καταναλωτές που μίλησαν στο μικρόφωνο του Lamianow.gr και στις δημοσιογράφους Άννα Μπαμπέτα και Λίλιαν Χαχοπούλου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις λαϊκές αγορές. Η εικόνα, όπως την περιγράφουν, είναι απογοητευτική: λιγότεροι πάγκοι, μειωμένη κίνηση και καταναλωτές που αγοράζουν όλο και μικρότερες ποσότητες.
Σύμφωνα με επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς, η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η αγορά βρίσκεται «σε σταθερή τροχιά καθοδική», με την κίνηση να μειώνεται μέρα με τη μέρα και την αγωνία για το μέλλον να μεγαλώνει.

Ένας από τους πωλητές σημειώνει πως περίπου το 40% των πάγκων έχει αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί επαγγελματίες δεν μπορούσαν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά. «Δεν υπάρχει δουλειά πλέον. Έφυγαν γιατί δεν είχαν έσοδα. Για ποιον άλλο λόγο να φύγουν;» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη μείωση των καταναλωτών. Όπως εξηγούν οι επαγγελματίες, μεγάλο ποσοστό των πελατών της λαϊκής αποτελείται από συνταξιούχους, οι οποίοι είτε αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα είτε σταδιακά σταματούν να επισκέπτονται την αγορά. «Όποιος φεύγει δεν ξανάρχεται», σημειώνουν, τονίζοντας ότι η λαϊκή δεν καταφέρνει να αναπληρώσει τους πελάτες που χάνει.


Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα πιεσμένοι οικονομικά. Πολλοί αναφέρουν ότι συνεχίζουν να ψωνίζουν από τη λαϊκή, όμως οι ποσότητες που αγοράζουν έχουν μειωθεί σημαντικά. «Έχουμε γίνει σαν τους Ευρωπαίους», λέει χαρακτηριστικά ένας παραγωγός. «Δύο μήλα, τρία πορτοκάλια. Προς τα εκεί πάμε».

Άλλοι επαγγελματίες περιγράφουν την καθημερινότητα ως ιδιαίτερα δύσκολη. Τα μεροκάματα, τα έξοδα και το κόστος λειτουργίας αυξάνονται, ενώ η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώνεται. «Έρχονται όλο και λιγότεροι και ψωνίζουν όλο και λιγότερα», αναφέρουν.


Από την πλευρά τους, ορισμένοι παραγωγοί τονίζουν ότι προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές, απορροφώντας μέρος του κόστους παραγωγής. Ωστόσο προειδοποιούν ότι το επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξουν νέες αυξήσεις, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους μεταφοράς και των γενικότερων οικονομικών συνθηκών.

Οι καταναλωτές που μίλησαν στην κάμερα δηλώνουν επίσης προβληματισμένοι. «Είναι πάρα πολύ ακριβά», αναφέρει μια γυναίκα, επισημαίνοντας ότι η εικόνα της λαϊκής έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παρόλα αυτά, αρκετοί συνεχίζουν να στηρίζουν τους ντόπιους παραγωγούς.


Η γενική εικόνα, όπως την περιγράφουν όσοι δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά, είναι αυτή μιας αγοράς που δοκιμάζεται έντονα από την ακρίβεια, τη μείωση της κατανάλωσης και τις αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών.













Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.


Saradaenatakato …..🖐🖐🖐
Και που είμαστε ακόμα….
Ψωμί τυρί και ελιά και Κώστα βασιλιά.
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς.
Άραγε “γκρινιάζουν” αυτοί που μίλησαν;
Μήπως μιλάνε από τον μικρόκοσμο τους;
Έχουν δίκιο; Τα λένε σωστά ή υπερβάλλουν;
“Αδειάζει” η Λαμία και όλος ο δήμος;
Θα γίνουν κινήσεις να αντιστραφεί η κατάσταση ή είναι “γραφτό” και φυσικό, να “σβήσει” η Φθιώτιδα, που σύμφωνα με τα στατιστικά είναι μετά την δυτική Μακεδονία ο νομός με τα μεγαλύτερα “προβλήματα”, όσο αφορά το δημογραφικό και την τοπική οικονομία;
Μητσοτάκης δαγκώτό μέχρι να σβήσει ο ήλιος
ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ 41 %
Αλλά το Κούλη στην πρώτη θέση όμως….!!!!
Όχι μόνο Λαμία,παντού τα ίδια. 27-30 λεπτά μας πήραν τα πορτοκάλια και πόσο τα πουλάνε?
Και ωπος έλεγε η σούπερ γιαγιά σ μία ελληνική σειρά ( φάτε σκατα ρε κερνάει το κράτος?)
41/00 τακατο 😎😎😎
ΣΤις κάλπες μια μανούλα..από τις πολλές…το κρατούσε πρώτο πρώτο το ψηφοδέλτιο της Νδουλας…σαν να του έλεγε..εδώ να μαθαίνεις μικρέ από νωρίς… μπλε βαμμένη από παλιά η πόλη…, Όταν ήρθε ο μπλε κυβερνητικός αντιπροσωπος στο θέατρο της Λαμίας… το θέατρο βούλιαξε από προσκυνητές…
τώρα ανακαλύψατε την αμερική και την ακριβεία?? νωρίς ξυπνήσαμε!!! 😉👍🇬🇷🤔
Μπα δεν ισχύει.Δεν είμαστε φτωχοί νιώθουμε φτωχοί που λέει και ένας άριστος εξάλλου.Ετσι κ αλλιώς στις εκλογές τους ίδιους θα ψηφίσουν.
Πάλι ΝΔ ψηφίζουν. Καλά να πάθουν
Καλά είναι να προωθήσετε το άρθρο στον Σταϊκούρα και τον Οικονόμου.
Τα πορτοκάλια ενάμιση ευρώ και με δόλωμα σε τρεις μέρες σάπια λεμόνια 2 ευρώ κερωμενα ντομάτα αγγούρια άχρηστα ψεκασμό με καιρό μαρούλια μαιδανοανιθο κερωμενα και πανάκριβα.
Τί ψηφίζουν τόσα χρόνια στην Λαμία;;;
Εάν από 4η Δημοτικού ήταν υποχρεωτικό το μάθημα “Οικονομία” δεν θα υπήρχε αυτή η ανάρτηση Ούτε αυτά τα σχόλια προς τέρψιν της Ματαιοδοξίας
Το καθήκον την ώρα της κρίσης μη λησμονηθεί …. Επιδόματα και οοοοοολα ζάχαρη!!!!
Ποιος λέει ότι δεν έχει ανέβει το κοστολογείο στον παραγωγό? Λιπάσματα -Πετρελεο κίνησης κ θερμανσης-Δεη-Κλιματικη αλλαγή -Φυσικο αέριο…Όλα για τα super market.Ξεχαστε τη λαϊκή δεν τους θέλουν τους παραγωγούς…Θα τρώτε εισαγωγής από super market.Οτι ποιο σάπιο κ θα λέτε κ ευχαριστώ!
Τα παράπονα στον Σταϊκούρα.
Και η Λαμία βγάζει ΝΔ!!!!τώρα ας καταλάβει τι σημαίνει
Κλάμα κλάμα και το Πάσχα πληρότητα παντού
Μια ζωή γίνεται αυτό!!!!!!!! Γιατί??????? Τα γιουροοοο πάνε !!!!!! Κινητά ίντερνετ και δορυφορική εεςςς……..παλιά ???? Δεν υπήρχαν αυτααα…….. παίρναμε και τα τελάρα και φευγαμεε εε
Στην Αθήνα είναι ακόμη χειρότερα..
Σαραντα πεντε τις εκατο δωσατε στον κουλη. Λες .και φεν τον ξερατε. Τραβατετα. Τώρα .και εγω. Μαζι
Εσείς τον ψηφίσατε πρώτοι …..Τι φωνάζετε λοιπόν ….
Lamianow.gr ξέρετε τί ανέφερε ένας παραγωγός ας είναι καλά ή παγγιστανοι και ή Αλβανοί γιατί νά πάω στο χωράφι τά σχόλια δικά σας
Κουλη θα λέτε και υα κλαίτε…γίδια
Ναι και εσείς έχετε τις τιμές πιο ψηλά από τα σούπερ μάρκετ… Μην παραπονιέστε…
Νά πάτε να τά πουλήσετε
Αυτοί όμως ψιφηζουν Μητσάκη λοιπόν είναι άξιοι της τύχης τους
Καλά να πάθετε γελάω κάθε μέρα να σας φτάσει τη βενζίνη τρία ευρώ να σας πηδάνε μέχρι αηδιας οι μαφιόζοι δύο φορές 41/100 και Τσίπρα καλά να πάθετε, κόλαση θέλατε κόλαση φάτε.Εμεις οι άλλοι τι φταίμε;!?;!
Παίζει να πάρει και μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι στις προηγούμενες εκλογές. Δυστυχώς το σύνδρομο Στοκχόλμης δεν αφορά μόνο τη Φθιώτιδα, αλλά ολόκληρο το προτεκτοράτο.
Α τα φκιαξ ου Μητσουτακς…. 🥹
Ρίχνετε τα βάρη και τις ευθύνες όπου γουστάρει ο καθένας σας,, μια είναι η αλήθεια,,,ο Μητσοτάκης και η δεξιά έχει κατεδαφίσει αυτή τη χώρα τέλος,,,,,,,
Χθες πήρα 3 κιλά ντομάτες 10 ευρώ. Δεν έπαιρνα 5 μπριζόλες καλλίτερα.
Και ακόμα είναι η αρχή
Μια ζωή φιλελεδες…φατε τωρα….
Όλα καλά βζινννννννννννννν
Καλά μας κάνουν….
Αν λες κάτι που ξέρεις &… προσπαθείς να ξυπνήσει την “Πλεμπα” όχι μόνο δεν σ’ ακούει σου τη λέει κι’ολας! ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ.
Ας προσεχατε
Ψάχνω να βρω ταβέρνα για τις 25 μαρτίου και είναι όλες κλεισμένες εδώ και 10 μέρες…
ΚΑΛΑ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ !!! ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΞΕΦΤΙΛΗΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ !! ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΩΝΙΑ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ !!! ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ !!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ !!! ΤΟ ΧΩΝΙ ΜΑΥΤΟ ΖΗΤΕ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΕΣΤΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ !!! ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΧΙΝΗ ΣΑΣ !!! ΑΛΗΤΟΒΙΟΙ ΨΕΥΡΑΡΑΔΕΣ!!!
Ανάπτυξη!!!!