Μια ξεχωριστή βόλτα διοργανώθηκε από το Σωματείο “Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950” το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Λαμίας. Πρόκειται για έναν ιστορικό περίπατο που ξύπνησε μνήμες από την κατοχή και την αντίσταση, από τον αγώνα και τον ηρωισμό των προγόνων, από τις ένδοξες στιγμές που γράφτηκαν στην ιστορία μας και κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει.
Ήταν αναμφίβολα μια πρωτότυπη εξιστόρηση των γεγονότων της περιόδου 1941-1944 με έμφαση στην πόλη της Λαμίας σε συνδυασμό με μια περιήγηση σε τόπους και κτίρια που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης μας.
Η πρεμιέρα του ιστορικού περιπάτου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Λαμίας από τη ναζιστική Κατοχή. Η διαδρομή του περιπάτου ήταν η εξής: Τέως Νομαρχία (Πλατεία Ελευθερίας)-Δημαρχείο-Επισκοπή, Πλατεία Λαού-Πέτρινο 6ο Γυμνάσιο-Πλατεία Διάκου-Πλατεία Πάρκου (Σιταγοράς)-Πλατεία Ελευθερίας.
Η δράση συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Μ.Ι.Α.Ρ 1940.1950, το Δήμο Λαμιέων, το ΤΕΙ Στερεάς, τα Γ.Α.Κ και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ)




Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.