Λαμία: Αντίο στις παιδικές μας αναμνήσεις- Γκρεμίζεται το 5ο Λύκειο Λαμίας! (pics-video)

lamianow Add a Comment
3 Min Read

Άδοξα γράφεται το φινάλε εποχής για το 5ο Λύκειο Λαμίας στην Οδό Κύπρου! Μετά από 5 περίπου χρόνια όπου έχει πάψει να υποδέχεται μαθητές η ιδιοκτήτρια (ανήκει σε ιδιώτη ναι) αποφάσισε να το γκρεμίσει ώστε να μην πληρώνει το δυσβάσταχτο ΕΝΦΙΑ το οποίο υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ το χρόνο σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Παλιότερα στεγάστηκε εκεί και το 2ο γυμνάσιο Αρρένων…

Το συνεργείο λοιπόν έπιασε δουλειά από το πρωί της Δευτέρας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε 7-10 ημέρες οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και το 5ο Λύκειο θα αποτελεί… ιστορία.

Μια κοιτίδα της μάθησης στην περιοχή, οι παιδικές αναμνήσεις αρκετών μας ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ας ελπίσουμε ότι κάτι καινούριο θα δημιουργηθεί στο σημείο και θα δώσει μια διαφορετική πνοή.

Tην κατεδάφιση του κτίριου ανέλαβε η εταιρεία του κ. Παπανάγνου ο οποίος μας τονίζει… 

 

Δυστυχώς ο ΕΝΦΙΑ είναι δυσβάσταχτος παράγοντας για αρκετούς.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (από http://5lyk-lamias.fth.sch.gr/istoriko.htm)

Το κτήριο του 5ου Λυκείου Λαμίας  εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά την 1ηΣεπτέμβρη 1967 με την ιδιότητα Β’ Γυμνασίου Αρένων. Στις στις 25 Αυγούστου 1987 ιδρύθηκε νέο Λύκειο στην πόλη της Λαμίας με την επωνυμία  5ο Γενικό  Λύκειο Λαμίας και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 9/9/1987   με   διευθυντή τον κ. Μόσχο Αθανάσιο στις εγκαταστάσεις του παλαιού Β΄Γυμνασίου Αρρένων στην οδό Κύπρου 46.

Το σχολικό έτος 1998-99 με απόφαση του τότε υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  κ. Γεράσιμου Αρσένη,  μετονομάζεται σε 5ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας. Το σχολικό έτος 2006-07 με απόφαση της υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτωνκ.Μαριέττας  Γιαννάκου, μετονομάζεται εκ νέου σε  5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας ονομασία την οποία και  διατηρεί.

Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες και κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και καθηγητών,επετεύχθη η μεταφορά του σχολείου από το παλαιό κτήριο της Κύπρου στο νεόκτιστο σχολικόσυγκρότημα, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2012 και βρίσκεται στην οδό Τανάγρας 30.

 Οι μαθητές   δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται στιγμή κάνοντας διαδηλώσεις και καταλήψεις μέχρι να καταλάβουν οι υπεύθυνοι, κάτω από ποιες συνθήκες έκαναν μάθημα. Μαθητές, καθηγητές και γονείς αγωνίστηκαν για να εγκριθεί η μεταστέγαση και μετά από πολύ αγώνα το αίτημα τους έγινε δεκτό.

 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version