Κυνοκομείο Λαμίας ώρα μηδέν / Νταχάου για αδέσποτα / Το συγκινητικό γράμμα μιας Ολλανδής και οι απαντήσεις… – ΦΩΤΟ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Tags: 1 Comment
21 Min Read

Ήμουν εκεί στις 27 Ιανουαρίου για να υιοθετήσω έναν αρσενικό σκύλο που βρισκόταν εκεί για 2.5 χρόνια, σκέφτηκα ότι όταν ένα σκυλί είναι στειρωμένο πρέπει να αφήσουν ξανά. Όταν φτάσαμε εκεί θέλαμε να βγάλουμε σε βίντεο την πρώτη συνάντηση με το σκυλί, αλλά δεν το εκτίμησαν και τώρα ξέρω γιατί. Είναι υπερφορτωμένοι, υπερφορτωμένοι με άρρωστα και πεθαμένα σκυλιά εκεί, φιλοξενούν ακόμη και σκύλους στην τουαλέτα! Το ένα δωμάτιο που πήγαμε ήταν γεμάτο με πάγκους και πάγκους γεμάτους με άρρωστα σκυλιά και κουτάβια, στον διάδρομο υπήρχε ένα τραυματισμένο σκυλί, απλά βάζονταν κάτω από μια πετσέτα. Μας είπαν ότι υπάρχουν πάνω από 280 σκυλιά τώρα και σοβαρά ήθελα να μην είχα δει ποτέ αυτό το μέρος, μου δίνει άγρυπνες νύχτες και δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένα κρατικό καταφύγιο πρέπει να δουλεύει.”

-Advertisement-

Αυτή η επιστολή, γράφτηκε από μία Ολλανδή που επισκέφθηκε το Κυνοκομείο Λαμίας για να υιοθετήσει ένα σκυλάκι, αλλά οι εικόνες που αντίκρυσε την στοίχειωσαν και τις μετέφερε στην πανελλαδική φιλοζωική και περιβαλλοντική ομοσπονδία, η οποία με τη σειρά της την έδωσε στην δημοσιότητα, σε άρθρο της με τίτλο

“Κυνοκομείο Λαμίας ώρα μηδέν”

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, το τελευταίο διάστημα δέχεται καταγγελίες για το δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας με πρόσφατη την καταγγελία αλλοδαπής η οποία χαρακτηριστικά δηλώνει ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί πια τις νύχτες μετά την επίσκεψή της  στο  κυνοκομείο για να υιοθετήσει κάποιο δύστυχο ζώο (παραθέτουμε πιο κάτω το μήνυμά της , γροθιά στο στομάχι μας).

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για αδέσποτα τα οποία περισυλλέγονται για να στειρωθούν και στη συνέχεια εξαφανίζονται από τις γειτονιές που ζούσαν ήρεμα , γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι φυλακίζονται στα κελιά του κυνοκομείου για να μην “ενοχλούν”  όλους αυτούς που τα εγκαταλείπουν αλλά στη συνέχεια διαμαρτύρονται που υπάρχουν.

- Advertisement -

Εσχάτως πληροφορηθήκαμε ότι έχει δοθεί εντολή τα ζώα να μην επανεντάσσονται αλλά να παραμένουν έγκλειστα .

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Στο ίδιο συμπέρασμα μας οδηγεί το γεγονός , ότι ενώ  χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των φιλόζωων αρκετά ζώα υιοθετούνται  παρόλα αυτά παραμένει αμείωτος και αυξανόμενος ο αριθμός των ζώων του κυνοκομείου   με minimum  τα 270 ζώα ενώ εχει άδεια για 4 κλουβιά! με ο, τι αυτό συνεπάγεται για την ευζωία των ζώων ,λέξη κενή νοήματος για την πλειονότητα των δημοτικών κυνοκομείων.

Καλούμε τον Δήμο Λαμίας να σταματήσει ΤΩΡΑ  να στοιβάζει ζώα , να σεβαστεί το γεγονός ότι είναι συναισθανόμενα πλάσματα  και όχι αντικείμενα ,να πάψει να λειτουργεί ψηφοθηρικά στις πλάτες των ζώων, να λειτουργεί σύννομα  καθώς επίσης και τις Εισαγγελικές Αρχές να κάνουν χρήση του άρθρου 19 του νόμου 4039/12  πάραυτα.

Η Ελλάδα έχει καταστεί συνώνυμη των λέξεων κακοποίηση των ζώων από ιδιώτες αλλά και από κρατικές δομές .

Επιτέλους κάποιος ας το σταματήσει .

Παναγιώτης Στασινός: Κληρονομήσαμε ένα δύσκολο πρόβλημα – Αγωνιζόμαστε για την διαχείριση του

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο Παναγιώτη Στασινού για το πρόβλημα των αδέσποτων και τις τραγικές συνθήκες του κυνοκομείου

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τις ενέργειες που ήδη κάνουμε για το θέμα του Κυνοκομείου στη Λαμία.

Ήδη ενημέρωσα από το πρωί τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο για το περιστατικό με την Ολλανδή που όμως καταδεικνύει πολλά από όσα συμβαίνουν εκεί.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήδη έχει κλείσει ραντεβού με τον εισαγγελέα ώστε να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση και να λάβουμε την απαραίτητη υποστήριξη τις επανεντάξεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Προσωπικά,ως πρόεδρος συγκαλώ άμεσα την επόμενη εβδομάδα την 5μελη Επιτροπή για να αποτυπώσουμε με ακριβεια όσα συμβαίνουν στο κυνοκομειο και να θέσουμε συγκεκριμένο χρονοδιαγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ταυτόχρονα καλώ τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου ώστε να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στην επίλυση του προβλήματος αφού αυτοί είναι που πιέζουν πολιτικά για την περισυλλογή ακόμη και σκυλιών που δεν δημιουργούν προβλήματα.

Όπως και να έχει δυστυχώς έχουμε κληρονομήσει ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσουμε,αυτό της αλλαγής της νοοτροπίας της τοπικής κοινωνίας που χρόνια τώρα αντιμετωπίζει με έκδηλο ρατσισμό τα αδέσποτα,καλύπτει τους πραγματικά ενόχους-αυτούς που τα εγκαταλείπουν και εγκαλεί όσους προσπαθούν να βοηθήσουν.https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως στις δημοσκοπήσεις προεκλογικά ως δεύτερο σημαντικό πρόβλημα των Λαμιωτών μετά την διαχείριση των απορριμμάτων ήταν τα αδέσποτα στους δρόμους.

Το καλό στην όλη δραματική κατάσταση είναι πως ο δήμαρχος Κος Καραισκος και η παρούσα δημοτική αρχή,στην οποία συμμετέχει και στηρίζει ο συνδυασμός στον όποιο είμαι επικεφαλής, έχει πραγματικά θέληση να βελτιώσει την κατάσταση και πως στην πενταμελή επιτροπή η πλειοψηφία αποτελείται από μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας με πραγματική διάθεση για αρωγή στη επίλυση.

Σας κοινοποιώ,τέλος,τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την παράταξή μου για το συγκεκριμένο κυνοκομειο και που αποτελούν οδηγό για το σήμερα που κατέχω θέση ευθύνης.

Με εκτίμηση
Παναγιωτης Στασινός
-Επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο
-Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, προστασίας Γ’ Ηλικίας, προστασίας παιδικής ηλικίας, εποπτείας και λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών, ισότητας Φύλων
-Πρόεδρος της πενταμελούς Επιτροπής για την παρακολούθηση της Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων στο Δήμο Λαμιέων

 

Έφη Γρίβα Πρόεδρος φιλοζωικού συλλόγου φθιώτιδας: Εκπέμπουμε SOS !!!!

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Την κατάσταση που επικρατεί στο κυνοκομείο Λαμίας αλλά και τις προσπάθειες του Φιλοζωικού Συλλόγου παρουσιάζει αναλυτικά η πρόεδρος του Έφη Γρίβα.

Για πολλοστή φορά το Κυνοκομείο Λαμίας απασχολεί το φιλοζωικό κίνημα.
Προφανώς και τα κυνοκομεία δε δημιουργούν συνθήκες ευζωίας των ζώων. Προφανώς και δεν είναι ούτε ξενοδοχεία ζώων ούτε ιδιωτικές κλινικές.
Γι’αυτό και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας έχει ταχθεί απερίφραστα εναντίον κάθε δομής μαζικής διαχείρισης των ζώων.

Υπάρχουν επομένως δυο επιλογές για το συγκεκριμένο Κυνοκομείο που λειτουργεί από το 2000:
ή θα κλείσει,με ότι αυτό συνεπάγεται
ή θα προχωρήσουμε με βάση το δεδομένο ότι υπάρχει και πως πρέπει να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο δρόμος για να πετύχουμε το ζητούμενο αποτέλεσμα είναι είτε ο καταγγελτικός λόγος,η αντιπαλότητα και η ρήξη με τη νέα δημοτική αρχή που φέρει την ευθύνη της λειτουργίας του είτε η συνεργασία ,γεγονός που μπορεί να έχει μειονεκτήματα αλλά συγκριτικά πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και να ζητούμε εκ του σύνεγγυς τις βελτιώσεις που χρειάζονται. Θαύματα όμως δε γίνονται στο βαθμό που οι δημότες του δήμου Λαμίας δε διαθέτουν την κουλτούρα φιλοζωίας ενός βόρειο-ευρωπαϊκού κράτους.

Δυστυχώς όσοι ασχολούμαστε με το θέμα διαθέτοντας χρόνο,ενέργεια και πίστη σ’ ένα σκοπό εγκαλούμαστε συνεχώς γι’ αυτά που δεν κάναμε ή δεν τα κάναμε όπως ο κάθε «τιμητής» κρίνει χωρίς να γνωρίζει την κατάσταση ή ασκεί κριτική στηριζόμενος στην εμπειρία ιδανικών συνθηκών άλλων χωρών.

Σας προκαλούμε να σκεφτείτε αν η κατάσταση στο κυνοκομειο Λαμίας θα ήταν καλύτερη χωρίς τις δικές μας παρεμβάσεις.

Παρακάτω παραθέτουμε πρόσφατη αναλυτική έκθεση που συντάξαμε για το ΚΠΑΖ (25/11/2019) και αποστείλαμε στην ΠΦΠΟ ώστε να είναι ο καθένας σε θέση ν’αντιληφθεί ότι κάθε θέμα κρίνεται με πραγματικά δεδομένα κι όχι ιδεατά.
Στην Έκθεση αυτή αναφέραμε με λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατούσε τότε,τις δικές μας παρεμβάσεις καθώς και τις ενέργειες που είχαν δρομολογηθεί από τη νέα δημοτική αρχή που προέκυψε από 1 Σεπτεμβρίου 2019.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Με βάση την παρούσα κατάσταση, μετά τη ανοιχτή επιστολή της ΠΦΠΟ για το κυνοκομείο Λαμίας ,αλλά και για τα άλλα κυνοκομεία της χώρας, Ομοσπονδία της οποίας είμαστε μέλη και συνεργαζόμαστε όπως δείχνει και η έκθεση που επισυνάπτουμε, και σε συνέχεια των όσων έχουμε καταθέσει μέσω της συμμετοχής μας στην 5μελη επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων προτείνουμε:
Α. Την άμεση επανένταξη όσων ζώων είναι υγιή και δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα καθώς και τις επανεντάξεις στα χωριά του δήμου απ’ όπου έχουν έρθει πολλά ζώα
Β.Την βελτίωση των υποδομών του απαρχαιωμένου Κυνοκομείου
Γ.Την απαγόρευση εισόδου σε άλλα κουτάβια καθώς ο αριθμός τους είναι πολύ μεγάλος (σχεδόν 50)
Δ. Την εντατικοποίηση της καθαριότητας
Ε. Τη συνάντηση με την καινούργια Εισαγγελέα ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση
ΣΤ.Την άμεση σύγκληση συνεδρίασης της 5μελους επιτροπής όπου θα τεθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα
Ζ. Την ενημέρωση του Δημάρχου για όλα τα παραπάνω

Σας παραθέτουμε για πλήρη ενημέρωσή σας:
1.Την Έκθεση για το Κυνοκομείο Λαμίας που απέστειλε στη ΠΦΠΟ ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας(25/11/2019)
2.Την ανοιχτή επιστολή για το Κυνοκομειο Λαμίας της ΠΦΠΟ (13/2/2020)
3.Ανακοίνωση του Δ.Σ. για τα κουτάβια

Το Δ.Σ.

Θέμα: ”Έκθεση για το ΚΠΑΖ του Δήμου Λαμιέων”
25-11-2019

Ο Δήμος Λαμίας είναι σε μεγάλο βαθμό ημιορεινός και ορεινός.

Παρουσιάζει φθίνουσα γεωργική ανάπτυξη και σχετικά ανεπτυγμένη κτηνοτροφία, χαρακτηριστικά που έχουν σημασία καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των αδέσποτων είναι τσοπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα ενώ πολλά χωριά είναι ερημωμένα με αποτέλεσμα τα σκυλιά να καταλήγουν μέσα στην πόλη.

Εξαιτίας του υψηλού ρυθμού εγκαταλείψεων στη Λαμία λειτουργεί από το 2000 το Κ.Π.Α.Ζ(Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων) που ανήκει στο Δήμο. Βρίσκεται σε απόσταση 10χμ βόρεια από την πόλη και σε μέρος ημιορεινό. Διαθέτει 31 κλουβιά. Καλύπτει μια αρκετά μεγάλη έκταση στην οποία βρίσκονται 12 υπαίθρια χωρίσματα με αρκετά ζώα στο καθένα. Στο χώρο υπάρχει ένα κτηνιατρείο και αναρρωτήριο με 5 κλουβιά.

Ο αριθμός των ζώων, αν και μεταβαλλόμενος, κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στα 230,αρκετά μεγάλος για τα λίγα κλουβιά που διαθέτει, αναμενόμενος όμως αν σκεφτούμε ότι μόνο μέσα στην πόλη της Λαμίας διαβιούν περίπου 250(https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg ζώα, όπως καταγράφτηκαν πριν από δύο χρόνια σε μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε μέσα από τους φιλόζωους σ’ όλες τις γειτονιές.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Να προστεθούν σ’αυτό οι εισαγγελικές εντολές που κατά καιρούς επιβάλλουν την απομάκρυνση των αδέσποτων από κεντρικά σημεία, οι αστυνομικές παραγγελίες για την περισυλλογή εκείνων που έχουν δαγκώσει και, τέλος, την απαιδευσία του κόσμου που απαιτεί από το Δήμο να φύγουν από τις γειτονιές τους και τα κακομεταχειρίζεται.

Εξάλλου, ακριβώς επειδή υπάρχει η συγκεκριμένη δομή, η Λαμία γίνεται πόλος έλξης για όποιον θέλει να εγκαταλείψει το σκυλί του από άλλες περιοχές. Στο παρελθόν εντοπίσαμε μαζικές εγκαταλείψεις, που, όμως, δε μπορούμε ν’ αποδείξουμε από που προέρχονται.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι αναπόφευκτα υπάρχουν έγκλειστα πολλά σκυλιά για να στειρωθούν ,να πάρουν θεραπεία για λεϊσμάνια, διροφυλλάρια ή ερλείχια, θεραπείες που απαιτούν μήνες νοσηλείας, σκυλιά τραυματισμένα που πρέπει να παραμείνουν νοσηλευόμενα μετά από επέμβαση ορθοπεδική και άλλα που πρόκειται να δοθούν άμεσα για υιοθεσία ενώ ένας αριθμός απ’αυτά έχουν δαγκώσει και δε μπορούν να επανενταχθούν.

Υπάρχουν επίσης κουτάβια που δε μπορέσαμε να τους βρούμε τρόπο να σιτιστούν και να μεγαλώσουν εκεί που εγκαταλείφθηκαν και αρκετές γάτες είτε τραυματισμένες είτε για στείρωση.

Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες που επικρατούν εκεί δεν είναι οι καλύτερες. Τα ζώα στριμώχνονται στα λίγα υπαίθρια χωρίσματα και στα κλουβιά.Πολλές φορές χύνουν την τροφή και το νερό και τσακώνονται μεταξύ τους.

Το κρύο είναι τσουχτερό και πέρυσι το χειμώνα, όπως και φέτος απευθύναμε έκκληση στον κόσμο για συλλογή ρούχων προκειμένου να προστατεύσουμε τα ζώα στρώνοντάς τα στα σπιτάκια τους.

Το αναρρωτήριο είναι ασφυκτικά γεμάτο και το κλιματιστικό σε συνθήκες ψύχους δεν επαρκεί. Για τη νοσηλεία χρησιμοποιείται όλος ο στεγασμένος και ωφέλιμος χώρος, ακόμη και η κουζίνα και το μπάνιο.

Σαφώς και το κυνοκομείο -ανεξάρτητου δημοτικής αρχής -αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια όπως προαναφέρθηκαν.Απασχολείται εξάλλου μόνο ένας γιατρός με σύμβαση που προβλέπει ότι θα αναλαμβάνει και έκτακτα περιστατικά και ένας βοηθός. Η γιατρός και ο βοηθός, πέρα από τα ιατρικά καθήκοντα, διεκπεραιώνουν διοικητική δουλειά, απαντούν σε τηλέφωνα και δέχονται ανθρώπους που ενδιαφέρονται για υιοθεσία.

Στην καθαριότητα απασχολούνται δυο άτομα που έχουν ωράριο εργασίας πρωινό και κατά συνέπεια τις απογευματινές ώρες ο χώρος δεν καθαρίζεται. Αυτά τα δύο άτομα αναλαμβάνουν και τη σίτιση των ζώων.

Υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με φάρμακα και αναλώσιμα καθώς η γραφειοκρατία των υπηρεσιών του Δήμου τα καθυστερεί αρκετά συχνά.

Στο ΚΠΑΖ το νερό έρχεται με υδροφόρα γιατί ο χώρος δεν έχει σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα να υπερχειλίζει εύκολα ο υπάρχων βόθρος και να χρειάζεται τακτικό άδειασμα.

Ο περισυλλογέας τέλος που είναι και εκπαιδευτής σκύλων ανταποκρίνεται πολύ καλά στα καθήκοντά του. Λόγω της σύμβασής του επεμβαίνει με περισυλλογές για έκτακτα περιστατικά( τραυματισμοί, δηλητηριάσεις) όλες τις ώρες , ακόμη και στις αργίες .

Επειδή όλα τα ανωτέρω τα βιώνουμε καθημερινά, έγινε μια προσπάθεια η οποία είναι σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια για να μειωθεί ο αριθμός των ζώων του ΚΠΑΖ πρώτα με υπεύθυνες υιοθεσίες και δεύτερον με στοχευμένες επανεντάξεις. ΄Ετσι καταφέραμε να μειώσουμε τον πληθυσμό από 450 ζώα στα 230.

Συνεχώς γίνονται επανεντάξεις σε όλο το Δήμο με ταΐστρες οι οποίες τροφοδοτούνται είτε από το Δήμο είτε από τα μέλη του συλλόγου, με έξοδα του Δήμου. Όμως οι εισροές είναι πάρα πολλές με αποτέλεσμα η μείωση του αριθμού των φιλοξενούμενων ζώων να καθυστερεί.

Συμπερασματικά και βάσει των χαρακτηριστικών του Δήμου όπως προαναφέρθηκαν, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μειωθεί ο αριθμός των ζώων άμεσα.

Εμείς από την άλλη δεν έχουμε συνεχή εποπτεία του χώρου και ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Οι κατηγορίες είτε είναι βάσιμες είτε όχι γίνονται συνήθως από άτομα που δεν έχουν ενεργή σχέση με τη φιλοζωία αλλά είναι γνώστες των πάντων από τον καναπέ του σπιτιού τους. Συχνά γίνονται στοχευμένα από άτομα που εκμεταλλεύονται το σύστημα λειτουργίας του ΚΠΑΖ για να στειρώνουν τα ζώα τους ,να παίρνουν τροφές, να τους κάνουν θεραπείες και ύστερα κατηγορούν στο Facebook μέσα στις ομάδες με τις οποίες συνδέονται χωρίς ΠΟΤΕ να προτείνουν λύσεις ή έστω να ακούν αυτά που λέμε.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας μέσα σ’όλο αυτό προσπαθεί κι έχει πετύχει τα εξής:

1) Έχουμε συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το Δήμο για την από κοινού διαχείριση των αδέσποτων.

2) Βοηθούμε όσο μπορούμε προσφέροντας εμβόλια, φάρμακα για τις μακροχρόνιες θεραπείες ,chip, διαγνωστικά τεστ και εθελοντική εργασία.

3) Συμμετέχουμε στην 5μελή Επιτροπή του Δήμου ώστε να είμαστε σε θέση να προτείνουμε πού θα γίνουν οι επανεντάξεις στειρωμένων ζώων και να φροντίζουμε για την τροφοδοσία και την ευζωία τους.

4) Προωθούμε πολλά σκυλιά για υιοθεσία, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα τσοπανόσκυλα δεν προτιμούνται και όταν επανεντάσσονται δημιουργούν προβλήματα γιατί λόγω του όγκου τους ο κόσμος τα φοβάται, ενώ όταν ταΐζονται έξω από σπίτια φιλόζωων γίνονται φύλακες με αποτέλεσμα πολλές φορές να διαμαρτύρονται οι δημότες ότι δεν μπορούν να περάσουν από εκείνο το σημείο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα έχουμε βρει υιοθεσίες σε 50 ζώα από το ΚΠΑΖ , ανεξάρτητα από τις υιοθεσίες που γίνονται από την κτηνίατρο .

5) Προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να διαχειριστούμε τα πολλά κουτάβια αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να ταΐσουμε με μπιμπερό ή να τα φιλοξενήσουμε στα σπίτια μας καθώς όλοι έχουμε ήδη υιοθετήσει πολλά ζώα και τρέχουν υποχρεώσεις.

6)Μετά από δικές μας ενέργειες υπάρχει σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο για ορθοπεδικά περιστατικά. Πολλές φορές έχουμε πάει ζώα σε εξειδικευμένους γιατρούς άλλων πόλεων Αθήνα-Λάρισα-Θεσσαλονίκη για ειδικά χειρουργεία με υπέρογκα έξοδα του συλλόγου..

7) Η παρουσία μας είναι δυναμική σε όλο το νομό και μας υπολογίζουν.

8)Ζητήσαμε από τη νέα δημοτική αρχή και είναι σχεδόν έτοιμα

α) θέση διοικητικού υπαλλήλου στο ΚΠΑΖ μέλους του συλλόγου μας που θα απαλλάξει την κτηνίατρο και το βοηθό από τα διοικητικά καθήκοντα ώστε να εστιάσουν μόνο στα ιατρικά περιστατικά

β) γραμμή τηλεφώνου και internet ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τις υιοθεσίες, να γίνουν ηλεκτρονικές οι καρτέλες των ζώων και να υπάρχουν καταγραμμένες οι θεραπείες τους.

γ) container για να μην υπάρχει απώλεια τροφών

δ) υπόσχεση για στέγαση των υπαίθριων χωρισμάτων- πάγιο αίτημά μας σε όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές- και μεγάλες ταΐστρες ώστε να μην χύνεται η τροφή.

Χρησιμοποιήσαμε όλες τους τρόπους πίεσης στις εκάστοτε δημοτικές αρχές για βελτίωση των συνθηκών του ΚΠΑΖ, όπως μηνύσεις, καταγγελίες, δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ., καθώς και τον συνεχή διάλογο και πειθώ.

Εν κατακλείδι χωρίς την παρουσία του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας θα ήταν περισσότερα τα αδέσποτα και χειρότερες οι συνθήκες

Οι κατηγορίες είναι εύκολες αλλά θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι παλεύουμε στο δυσμενές περιβάλλον μιας επαρχιακής πόλης χωρίς καμιά κουλτούρα φιλοζωίας και δίνουμε την ψυχή μας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα. Σκοπός μας δεν είναι να αναλωνόμαστε σε ατελείωτες κουβέντες στο Facebook αλλά να παλεύουμε στον πραγματικό κόσμο για όλα τα πλάσματα που μας έχουν ανάγκη.

Το ΔΣ

Δελτίο Τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
Όχι άλλα κουτάβια… Στειρώστε τα σκυλιά σας
4/2/2020

Όχι άλλα κουτάβια…

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 48 κουτάβια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δημοτικό κυνοκομείο Λαμίας, σ’ένα χώρο που προορίζεται για στείρωση και ιατρικές πράξεις, δηλαδή για προσωρινή φιλοξενία.
Καθώς είναι μωρά θέλουν ειδικά διαμορφωμένο χώρο- που δεν υπάρχει, θέλουν ζέστη-που δεν υπάρχει, συχνή αλλαγή σε ρούχα γιατί κάνουν συνέχεια ακαθαρσίες και, γενικά, αποδιοργανώνουν όλη τη διαδικασία που αφορά τα αδέσποτα: περισυλλογή, στείρωση, υιοθεσία ή επανένταξη.

Να προστεθεί ότι θέλουν ειδική τροφή, άνθρωπο που ν’ασχολείται αποκλειστικά μαζί τους, κάποια τα έχουν πετάξει νεογέννητα και θέλουν τάισμα με μπιμπερό ενώ δημιουργούν μεγάλη ψυχική αναστάτωση και σωματική ταλαιπωρία στους φιλόζωους που προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε.

Ποια είναι η μοίρα τους;
Πολλά πεθαίνουν γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ακόμη ισχυροποιηθεί, πολύ περισσότερο που κάποια τα έχουν πάρει από τη μαμά τους πριν απογαλακτιστούν. Εξάλλου είναι εύκολο να νοσήσουν αφού στον ίδιο χώρο είναι στριμωγμένα μεταξύ τους ενώ είναι εκτεθειμένα στο κρύο και μόνιμα βρεγμένα. Μερικά πιο τυχερά υιοθετούνται.

Εκπέμπουμε SOS !!!!

1) Όπου βλέπετε θηλυκό σκυλί καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα ώστε να τα πάρουμε για στείρωση
‪690 75 95 774‬
‪697 70 36 343‬
2) Στειρώστε τα σκυλιά σας.
Επιτέλους!! Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση των αδέσποτων..

Για το Δ.Σ.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • Αφιερωμένο σε δημοτικό άρχοντα που (αφού συνήλθε από την απρόσμενη χαρά του χρίσματος, γιατί ούτε στον ύπνο του…) άρχισε να διατάζει, ασκώντας την εξουσία του, (ξανα)εγκλεισμούς αδέσποτων στειρωμένων και επανενταγμένων μετά από παράπονα γνωστών τε και αγνώστων, δυνητικά ψηφοφόρων του! Και ας γίνει ότι θέλει εκεί πάνω στην Αγία Άννα. Μήπως πατάει και ποτέ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *