Οι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου δεν έκαναν, τελικώς, την καισαρική στην 36χρονη έγκυο, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κοροναϊό. Το έμβρυο είναι σε καλή κατάσταση.
Η νεαρή είναι στην 24η εβδομάδα της κύησης και έχει τοποθετηθεί σε τεχνητό κώμα, ώστε να μην επιβαρύνεται ο οργανισμός τόσο της ίδιας, όσο και του εμβρύου.
Πρόκειται για μία υγιέστατη κοπέλα, η οποία απαιτήθηκε να διασωληνωθεί καθώς εμφάνισε σοβαρό πρόβλημα στην αναπνοή λόγω του ιού. Είναι η νεότερη διασωληνωμένη στην Κρήτη.
Δεν έγινε η καισαρική
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ύστερα από ιατρικό συμβούλιο των γιατρών της ΜΕΘ και της μαιευτικής κλινικής, αποφασίστηκε να γίνει καισαρική τομή στην ασθενή, κάτι που θα βοηθούσε πολύ την υγεία της.
Ωστόσο, η επέμβαση είναι υψηλού ρίσκου για το έμβρυο, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία.
Η καισαρική ήταν προγραμματισμένη για χθες, ωστόσο υπήρξε βελτίωση στο οξυγόνο της και αυτό οδήγησε τους γιατρούς στο να την αναβάλουν.
Θα παρακολουθήσουν την κατάσταση της σήμερα για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, ενώ κάθε μέρα θεωρείται σημαντική για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της.
Σημειώνεται πως η 36χρονη δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
in.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.