Η κρίση χτύπησε και το Κατάρ: 500 απολύσεις δημοσιογράφων ανακοίνωσε το Αλ Τζαζίρα (Vid)

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζίρα του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερα πως θα προχωρήσει σε περίπου 500 απολύσεις, κυρίως μεταξύ του προσωπικού που εργάζεται στο εμιράτο, στο πλαίσιο «πρωτοβουλίας για την βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας».

Ο σταθμός επεσήμανε σε ανακοίνωση πως η διοίκησή του αποφάσισε να καταργήσει «περίπου 500 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, οι περισσότερες από αυτές στο Κατάρ», όπου βρίσκεται η έδρα του Αλ Τζαζίρα.


Σύμφωνα με υπεύθυνο του σταθμού, 60% των απολύσεων, ήτοι 300 θέσεις εργασίας, αφορούν στο προσωπικό του Αλ Τζαζίρα του Κατάρ.

Ο προσωρινός γενικός διευθυντής του Αλ Τζαζίρα, Μοστεφά Σουάγκ, διαβεβαίωσε πως η κατάργηση των θέσεων εργασίας έχει ως στόχο την «βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας και την ανάπτυξη της εργασίας ώστε να διατηρήσει ηγετική θέση» στο χώρο των μίντια.

- Advertisement -

«Παρά το γεγονός ότι η απόφαση συνάδει με τα όσα γίνονται στα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, πάρθηκε με δυσκολία», τόνισε ο κ. Σουάγκ.

«Ωστόσο είμαστε πεπεισμένοι πως πρόκειται για καλή απόφαση ώστε να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα του δικτύου μας», πρόσθεσε.

Στέλεχος του σταθμού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι πρώτες απολύσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν από την επόμενη εβδομάδα και πως οι περισσότερες αποχωρήσεις αφορούν δημοσιογράφους.

Οι απολύσεις αυτές πραγματοποιούνται δύο μήνες μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του σταθμού Al-Jazeera America, το οποίο θα οδηγήσει στην απώλεια περίπου 700 θέσεων εργασίας.

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Κατάρ πριν από 20 χρόνια και απασχολεί περίπου 4.500 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κατάργηση των θέσεων εργασίας ανακοινώθηκε ενώ το Κατάρ, μεγάλος παραγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου, βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατάρρευση των τιμών των πηγών ενέργειας.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *