Κρέτσος: Ανοίγουμε ένα κλειστό επάγγελμα, αυτό του… καναλάρχη

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
3 Min Read

“Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το αυτονόητο καθώς τις τηλεοπτικές άδειες δεν μπορείς να τις δίνεις δωρεάν σε οργανωμένα συμφέροντα”

«Η κυβέρνηση δεν είναι αρμόδια για να δει ποια δάνεια εξυπηρετούνται ή όχι από τα δάνεια των καναλιών», δήλωσε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας σήμερα το πρωί για το νέο τηλεοπτικό πεδίο.

-Advertisement-

«Το επάγγελμα του καναλάρχη παύει να είναι κλειστό και πλέον με το διαγωνισμό θα έχουμε την προσέλκυση επενδυτών που θα βλέπουν την τηλεόραση όχι ως μέσο χειραγώγησης αλλά ως μέσο επένδυσης», δήλωσε χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά 90,1».

Ο κ. Κρέτσος τόνισε επίσης πως «στα ΜΜΕ υπήρξε μια προνομιακή μεταχείριση αναφορικά με τη ρευστότητα, η οποία μεταχείριση δεν υπήρχε σε άλλους χώρους επενδύσεων και οικονομικών δραστηριοτήτων». Και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το αυτονόητο καθώς τις τηλεοπτικές άδειες δεν μπορείς να τις δίνεις δωρεάν σε οργανωμένα συμφέροντα».

«Δεν είμαστε οι αρμόδιοι να δούμε ποια δάνεια εξυπηρετούνται ή όχι από τα δάνεια των καναλιών. Ο τραπεζικός δανεισμός πάντως των καναλιών είχε φτάσει κοντά στο 1 δισ. ευρώ, την ώρα που ο δανεισμός στην αγορά έχει πέσει κατά 60% τα τελευταία χρόνια», επισήμανε.

- Advertisement -

Αναφερόμενος στο MEGA, ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είπε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα αλλά δεν είναι στη δική της αρμοδιότητα να παρέμβει.

«Αυτό που συμβαίνει στο MEGA δείχνει γιατί χρειαζόμαστε σοβαρούς επενδυτές στο χώρο των ΜΜΕ», πρόσθεσε και σημείωσε: «Αν δεν υπάρξει προσέλκυση νέων επενδυτών δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίες. Η διαγωνιστική διαδικασία είναι το οξυγόνο που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να διατηρήσουν τη θέση εργασίας».

Σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, περί υπεράριθμων εργαζόμενων στην ΕΡΤ, ο ίδιος σχολίασε πως δεν έχει εκτίμηση για υπεράριθμους.

«Εδώ θα πρέπει να έχουμε εργαζόμενους χωρίς αργομισθίες. Πριν το 2013 ο αριθμός των εργαζόμενων στην ΕΡΤ ήταν πάνω από 3.000. Αν για παράδειγμα σε έναν ραδιοσταθμό στην Τρίπολη έχουμε 2 δημοσιογράφους και 12 διοικητικούς υπαλλήλους και την ίδια ώρα έχει ανάγκη το νοσοκομείο Τρίπολης από διοικητικό προσωπικό, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί θα υπάρχει πρόβλημα με τη μετακίνηση κάποιων υπαλλήλων από την ΕΡΤ», ανέφερε.

 

πηγη

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *