Ιταλός προσκυνητής εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ.
Ένας 50χρονος Ιταλός υπήκοος, που βρισκόταν σε προσκύνημα στο Άγιο Όρος, εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αναφοράς, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό καταγράφηκε, χθες, στην Ιερά Μονή Χελανδαρίου, όπου μοναχοί παρατήρησαν ότι ο προσκυνητής εκδήλωσε βήχα και πυρετό και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Καρυών, απ’ όπου διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Αρμοδίως ιχνηλατούνται οι επαφές του Ιταλού προσκυνητή στο Άγιο Όρος και -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Καρυές- εκτός από τη μονή Χελανδαρίου, όπου εγκαταβιούν περί τους εξήντα -σερβικής κυρίως καταγωγής- μοναχοί, είχε επισκεφτεί και το μοναστήρι της Ζωγράφου.
Η Ιερά Κοινότητα, το ανώτατο διοικητικό όργανο της αγιορείτικης κοινωνίας, συζήτησε προσφάτως το ενδεχόμενο να κλείσει για τους επισκέπτες- προσκυνητές το Άγιο Όρος, αλλά αποφάσισε πως αυτό δεν πρέπει να γίνει για «πνευματικούς λόγους».

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.