Οι κλινικές δομικές ξεκινούν στο τέλος του μήνα – Πάνω από 500 εθελοντές θα συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές
Σε έξι μήνες θα είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Επικεφαλής των κλινικών δοκιμών του εμβολίου είναι η καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ.
Η ίδια επισημαίνει ότι, πάνω από 500 εθελοντές θα συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές που θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα και διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Κατά συνέπεια, ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι έτοιμο ήδη από το φθινόπωρο, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες της Οξφόρδης προσθέτοντας ότι οι κλινικές δοκιμές θα είναι διευρυμένης κλίμακας.
Αυτό είναι το «καλύτερο σενάριο» καθώς ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανίας είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμο πριν από το 2021.
«Οι εθελοντές είναι ηλικίας 18 έως 55 ετών με τις δοκιμές να ξεκινούν στο τέλος του μήνα», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, η κορύφωση της πανδημίας στη Βρετανία αναμένεται στις 17 Απριλίου.
Μέχρι σήμερα, 7.100 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τα κρούσματα υπολογίζονται σε 55 χιλιάδες.
Ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης ,σερ Πάτρικ Βάλανς έχει κάνει την εκτίμηση ότι ένα εμβόλιο απέχει 12 με 18 μήνες από σήμερα. Ο καθηγητής Χιλ είχε δηλώσει, ωστόσο, ότι η ερευνητική ομάδα της Οξφόρδης και άλλοι επιστήμονες στοχεύουν να το παρασκευάσουν «πολύ πιο νωρίς».
Το εμβόλιο από την Οξφόρδη, αποκαλούμενο «ChAdOx1», είναι ένα από πέντε εμβόλια που ελπίζετε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μαζική παρασκευή μετά από τις εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.