Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα με τον θάνατο του 53χρονου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από κοροναϊό τα ξημερώματα του Σαββάτου. Πρόκειται για τον εργαζόμενο του νοσοκομείου Καστοριάς που διέμενε στην Σιάτιστα και πέρασε από τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.
Ήταν τεχνολόγος εργαστηρίων στο μικροβιολογικό του νοσοκομείου Καστοριάς όπου έχουν νοσήσει άλλα έξι άτομα που ανήκουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ 60 βρίσκονται σε καραντίνα.
Ο θάνατος του 53χρονου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από τους εργαζομένους του νοσοκομείου Καστοριάς αλλά και την ΠΟΕΔΗΝ που ζητούν το άμεσο κλείσιμο του νοσοκομείου Καστοριάς ώστε να απολυμανθεί. «Το νοσοκομείο Καστοριάς είναι κινούμενη βόμβα. «Έχουν εντοπιστεί επτά βεβαιωμένα κρούσματα. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να κλείσει για απολύμανση το νοσοκομείο;», διερωτήθηκε εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου Καστοριάς.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να ελεγχθεί καθώς στην Κοζάνη νοσούν 10, στον Πύργο 6, στην Αμαλιάδα 39, στο Ρίο 15, στο Αλεξάνδρα 7, στο Νίμιτς 4 και στο Τσοτίλι 4.
Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός κρούσματος στην Α΄ Προπαιδευτική Πανεπιστημιακή Κλινική του 3ου ορόφου στο νοσοκομείο Λαϊκό και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr θα ματαιωθεί η εφημερία όλου του νοσοκομείου.
Πηγή: ethnos.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.