Εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αντικείμενο δημοσιεύματα εφημερίδων και βίντεο στο Διαδίκτυο με «fake news» για την πανδημία του κορoνοιού.
Αναφορές που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, την αποτελεσματικότητα των τεστ αλλά και αυτές που χαρακτηρίζουν επικίνδυνα τα εμβόλια θα βρεθούν στο επίκεντρο της προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο τον περιορισμό των ανυπόστατων ειδήσεων που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση του κοινού.
Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα αναλάβει την έρευνα θα διερευνήσει συγκεκριμένα εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση και η διέγερση σε ανυπακοή.
Το έναυσμα προκειμένου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να δώσει εντολή για τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας έδωσαν δημοσιεύματα εφημερίδων («Μακελειό»10/11/2020, « Μακελειό» 11/11/2020, « Ελεύθερη Ώρα» 19/11/2020) και βίντεο-δηλώσεις στο διαδίκτυο (Γρηγόρης Πετράκος).
newsit

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.