Ο κορονοϊός “τρελαίνει” κόσμο προκαλώντας συμπεριφορές πανικού! Αποτέλεσμα, να εξαντλούνται από τις φαρμακαποθήκες οι ιατρικές μάσκες και τα αντισηπτικά.
Σύμφωνα με φαρμακοποιούς στη Θεσσαλονίκη, από τις 8 Φεβρουαρίου έχουν δώσει περισσότερες από 2.000 μάσκες. Όσον αφορά τα αντισηπτικά η φαρμακοποιός κ. Σταυρίδου αναφέρει:
“Με το που γεμίζουν τα ράφια κατευθείαν αδειάζουν”, ενώ προσθέτει ότι “έχουν φύγει σίγουρα 1.000 τεμάχια”.
“Τα αντισηπτικά ξεκίνησαν να φεύγουν από προχθές”, συμπληρώνει.
Η κ. Σταυρίδου εξηγεί ότι οι διαθέσιμες μάσκες είναι ειδικού τύπου, δηλαδή αυτές που έχουν ειδικό φίλτρο και κοστίζουν 30 ευρώ, ενώ η διάρκεια πρόληψης είναι 4 με 8 ώρες.
“Τα χρήματα αυτά τα δίνεις μόνο για 8 ώρες πρόληψης” είπε. “Η φαρμακαποθήκη μας πήρε σήμερα (σ.σ. 27.02.2020) τηλέφωνο και είπε ότι υπάρχουν μόνο αυτές και μας ενημέρωσε ότι το κάθε φαρμακείο δικαιούται 20”, αναφέρει η κ. Σταυρίδου.
Σύμφωνα με την ίδια, οι φαρμακαποθήκες δεν έχουν καθόλου απόθεμα, καθώς έχουν πουληθεί όλες, εκτιμώντας ότι οι πολίτες έχουν πανικοβληθεί χωρίς λόγο.
πηγή: thesstoday.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.