Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και στην Αμφίκλεια ψήθηκε κοντοσούβλι-γίγας που φτάνει στο μήκος-ρεκόρ των 130 μέτρων και έχει γίνει παράδοση και μέρος του μεγάλου γλεντιού που ακολουθεί κάθε χρόνο τις πλούσιες Αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Για την παρασκευή του χρειάστηκαν 800 κιλά κρέατος και πολλές ώρες προετοιμασίας και ψησίματος, για να απολαύσουν οι επισκέπτες της Αμφίκλειας το μεγαλύτερο κοντοσούβλι της Ελλάδας.
Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και στην Αμφίκλεια ψήνεται κοντοσούβλι-γίγας που φτάνει στο μήκος-ρεκόρ των 130 μέτρων και έχει γίνει παράδοση και μέρος του μεγάλου γλεντιού που ακολουθεί κάθε χρόνο τις πλούσιες Αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Μιλώντας στην ΕΡΤ η δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αναστασία Στιβακτή, τόνισε πως η συμμετοχή τόσο από επισκέπτες όσο και από εθελοντές ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
https://www.facebook.com/watch/?v=6151239221608491
«Πρόκειται για 130 μέτρα κοντοσούβλι γίγας, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. 800 κιλά κρέατος, πρόβειο και χοιρινό. Έχει μπει σε μία ενιαία σούβλα και έχει αρχή και δεν έχει τέλος. Είναι τόσο μεγάλο που νομίζω όλοι αξίζουν να έρθουν μέχρι την Αμφίκλεια μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Να μας επισκεφτούν, να γευτούν, να χορέψουν και να συμμετάσχουν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση», ανέφερε αρχικά.
«800 κιλά κρέατος που ψήνονται σε μία ενιαία σκάφη. Είναι τεχνοτροπία, μία μαεστρία των Δαδιωτών που ξεκίνησε. Ήταν σαν προσωπικό στοίχημα να το καταφέρουν και νομίζω το καταφέρνοθυν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Φέτος η συμμετοχή των εθελοντών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η συμμετοχή των επισκεπτών μας που έχουν κατακλύσει την Αμφίκλεια είναι τεράστια και αναμένονται κι άλλοι μέχρι το μεσημέρι. Θα είναι κάτι ιδανικό και όμορφο να περάσουν την Κυριακή της αποκριάς στην Αμφίκλεια», συμπλήρωσε η κυρία Στιβακτή.
Εν τω μεταξύ, όλοι περνάνε με τα παπούτσια τους από πάνω. Και μετά θα πέσουν με τα μούτρα να το φάνε.