Κοντογεώργης για αποζημιώσεις αγροτών: Έρχονται αλλαγές για την καλύτερη αποτύπωση των ζημιών

newsroom lamia
By newsroom lamia Add a Comment
3 Min Read

Ειδική αναφορά στις αποζημιώσεις των αγροτών έκανε από το βήμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

-Advertisement-

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναφέρθηκε στην «υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων, που έχει ήδη προχωρήσει», ενώ δεσμεύθηκε ότι «στο πλαίσιο των αγροτικών αποζημιώσεων θα υπάρχουν αλλαγές για την καλύτερη αποτύπωση των ζημιών προς όφελος του αγροτικού κόσμου».

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε συζήτηση στη Βουλή για το σχεδιασμό των αντιπλημμυρικών έργων, τη διαχείριση των υδάτων, «πόσο συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση σε αυτό και τι περνά στην κεντρική κυβέρνηση».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Θ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι οι προωθούμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις χωρίζονται σε δύο ομάδες. 

- Advertisement -

Μέσω της πρώτης ομάδας, η κυβέρνηση προσπαθεί «να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Ήδη, αυτές τις μέρες στη Βουλή και μέχρι τις ευρωεκλογές, θα έχουμε 3-4 σημειακές μεταρρυθμίσεις, που προσδιορίζουν αυτήν την τακτοποίηση του παρελθόντος».

Αναλυτικώς, οι μεταρρυθμίσεις αυτές αφορούν τη Δικαιοσύνη, τον δικαστικό χάρτη, την αυθαίρετη δόμηση, το κομμάτι της διαφάνειας στην οικονομική λειτουργία, όπως είναι η σύνδεση με τα POS, την υγεία -«και όλα αυτά υπηρετούνται με μια δημόσια διοίκηση και μια αυτοδιοίκηση, που χρειάζεται να συνδράμει». 

Εκτός, λοιπόν, από τις «εκκρεμότητες του παρελθόντος που έχουμε υποχρέωση να ρυθμίσουμε άμεσα, έχουμε όμως και τη νέα γενιά μεταρρυθμίσεων, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις. Παρακολουθούσα πριν, μια συζήτηση με θέμα, “κλιματική αλλαγή και προσαρμογή σε αυτή”. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτό οδηγεί σε μια αναγκαία μόχλευση και αναζήτηση πόρων προκειμένου δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να ανταποκριθούν». 

Ταυτόχρονα, άλλο ζήτημα που απασχόλησε την συζήτηση, είναι το δημογραφικό: εδώ, «η κυβέρνηση επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει σε λίγο καιρό πολιτικές που ενέχουν την έννοια της μεταρρύθμισης για την στήριξη των οικογενειών και κυρίως, για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας». Εν τέλει, «η βασική προσέγγιση και σκέψη είναι ότι δεν θα πρέπει να λειτουργεί ανασταλτικά σε ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων η σκέψη να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουν ένα παιδί». Κάποιες δε, πολιτικές θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο, κάποιες άλλες που έχουν ήδη ξεκινήσει, «έχουν να κάνουν με τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και προσωπικής- οικογενειακής ζωής».

newsit.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *