Σε βάρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, στη μητέρα του και τον γαμπρό του ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Επτά μήνες αφότου έγιναν γνωστά τα ευρήματα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος βάση των οποίων μεγάλο μέρος των χρημάτων που λάμβανε από δωρεές ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιρειών, ο εισαγγελέας έκρινε πως οι τρεις έχουν τελέσει τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η μητέρα του και ο γαμπρός του, διευκόλυναν τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου καθώς από τους λογαριασμούς τους πέρασαν διάφορα ποσά προερχόμενα από τις δωρεές, χρήματα που φέρεται να κατέληγαν στον ίδιο. Ξεπερνά τα 600.000 ευρώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε την περίοδο 2020-2023 όπως του αποδίδεται. Τα χρήματα αυτά πέρασαν, εν πολλοίς, μέσα από του τέσσερεις τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους διέθεταν τα συγγενικά του πρόσωπα.
Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και ισχυρίζεται ότι όλα τα χρήματα από τις δωρεές διατέθηκαν στην κοινωνική κουζίνα για τη σίτιση άπορων συνανθρώπων μας.
protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.