Κόκκινα δάνεια: Ζητούν από το λαό να δώσει τα σπίτια του… εθελοντικά!

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
4 Min Read

Με τις νέες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος παραδίδουν στους δανειστές, όχι μόνο τη δημόσια, αλλά και την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων!

Αφού εξαπάτησαν το λαό με δήθεν επαναστάσεις και κινήματα «δεν πληρώνω», παραδίδουν τις περιουσίες του κόσμου σε ξένα funds, όπως ακριβώς ήταν έτοιμη να κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμάρα – Βενιζέλου!!!

Το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου όχι μόνο δεν κατάφερε να ανατρέψει τα σχέδια των δανειστών για την αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, αλλά αντίθετα έχασε πολύτιμο χρόνο, χωρίς να διαπραγματευθεί κανένα σχέδιο προστασίας των ευπαθών ομάδων.

Το «τσουνάμι» των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών που θα επέλθει το φθινόπωρο θα ζημιώσει το 50% των δανειοληπτών και θα γίνει σε οριζόντια βάση χωρίς κανένα κριτήριο κοινωνικής ευαισθησίας.

Ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος και εξόχως απάνθρωπος: Ζητά από το λαό να παραδώσει τα σπίτια του ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, που έσκιζαν τα ρούχα τους φωνάζοντας «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ζητούν από τους εργαζόμενους και τους μεροκαματιάρηδες να δώσουν τα σπίτια τους οικειοθελώς στους δανειστές!!!

Σε τέτοιο μεγάλο εθνικό έγκλημα δεν είχαν υποπέσει ούτε οι Σαμαροβενιζέλοι, που υπέγραψαν τα δύο πρώτα μνημόνια της χώρας!!!

Στο κεφάλαιο του νέου κώδικα που αναφέρονται οι λύσεις οριστικής διευθέτησης, διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

Εθελοντική παράδοση ενυπόθηκου ακινήτου, ενώ διατυπώνεται σαφώς ο τρόπος διευθέτησης του τυχόν υπολοίπου (μπορεί να αφορά οικιστικό ακίνητο ή επαγγελματική στέγη).

Μετατροπή σε ενοικίαση / χρηματοδοτική μίσθωση του ακινήτου, η οποία του εξασφαλίζει τη δυνατότητα μίσθωσης για ορισμένη ελάχιστη χρονική περίοδο (μπορεί να αφορά οικιστικό ακίνητο ή επαγγελματική στέγη).

Εθελοντική εκποίηση ενυπόθηκου ακινήτου σε τρίτο με τη σύμφωνη γνώμη του ιδρύματος. Στην περίπτωση που το τίμημα της πώλησης υπολείπεται του συνόλου της οφειλής, το ίδρυμα προβαίνει σε διαγραφή της εναπομένουσας οφειλής (μπορεί να αφορά οικιστικό ακίνητο ή επαγγελματική στέγη).

– Διακανονισμός απαιτήσεων, δηλαδή εξωδικαστική συμφωνία, κατά την οποία το ίδρυμα λαμβάνει είτε εφάπαξ καταβολή σε μετρητά (ή ισοδύναμα μετρητών) είτε σειρά προκαθορισμένων τμηματικών καταβολών. Στο πλαίσιο του διακανονισμού, το ίδρυμα ενδέχεται να προβαίνει σε μερική διαγραφή της απαίτησης.

– Υπερθεματιστής σε πλειστηριασμό, δηλαδή η τράπεζα υπερθεματίζει στον πλειστηριασμό, αποκτώντας την κυριότητα του ενυπόθηκου ακινήτου ή άλλης εμπράγματης εξασφάλισης στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας οριστικής διευθέτησης της οφειλής με τη συναίνεση του δανειολήπτη.

Η συνεχιζόμενη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, με «κόφτες» σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, με ανεργία και απολύσεις, απανωτά χαράτσια και φοροεπιδρομή, έχει οδηγήσει το 85% και πάνω των οικογενειών να δυσκολεύεται, να αδυνατεί να αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων.

Χιλιάδες δανειολήπτες σήμερα έχουν μια εμπειρία από τις απειλές και τους εκβιασμούς που γίνονται τηλεφωνικά ή γραπτά, προκειμένου να αναγκαστούν να υποκύψουν στους όρους, για να πληρώσουν δάνεια, που είχαν αναλάβει κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Με το νέο οπλοστάσιο που έδωσε η κυβέρνηση στις τράπεζες, οι πιέσεις θα γίνουν αφόρητες, για να υποχρεωθούν τα λαϊκά νοικοκυριά να «συμφωνήσουν» σε εξατομικευμένα μνημόνια συνεργασίας με τις τράπεζες. Η θηλιά σφίγγει ακόμα περισσότερο, όταν δεν έχει ο δανειολήπτης το χαρακτηρισμό του «συνεργάσιμου»: «Ο αποχαρακτηρισμός του δανειολήπτη ως συνεργάσιμου μπορεί να έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό του από ειδικές ευεργετικές διατάξεις της νομοθεσίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον νέο «Κώδικα Δεοντολογίας», ανοίγοντας διάπλατα την προοπτική των πλειστηριασμών.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα θερίσουν ό,τι έσπειραν… και το «ατύχημα» δεν θα αργήσει να έλθει…

Πηγή

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *