Κογκρέσο προς ΔΝΤ: Μην λάβετε μέρος σε τρίτο ελληνικό πρόγραμμα

Ενα σαφές μήνυμα προς το ΔΝΤ να “μην συμμετάσχει σε ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα” έστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αντι Μπαρ, κατά την διάρκεια ακρόασης με θέμα «Τα διδάγματα από τις διασώσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα». 

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ο Μπαρ είπε ότι “τα δυο προηγούμενα προγράμματα ήταν τα πιο αμφιλεγόμενα στην ιστορία του ΔΝΤ, το οποίο δεν φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη του. Λάθη τα οποία, έχουν επανειλημμένως αποτυπωθεί και στις εσωτερικές εκθέσεις του Οργανισμού”.

«Το ΔΝΤ αρέσκεται να λέει οτι ο ρόλος του στις χώρες που αναλαμβάνει δράση είναι καταλυτικός, όμως στην περίπτωση της Ελλάδος δεν πέτυχε απολύτως τίποτα» είπε ο κ Μπαρ προσθέτοντας οτι «όλοι γνωρίζουν πως σε περίπτωση χρηματοδοτικής συμμετοχής θα μιλάμε για ένα συμβολικό ποσό. Αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο το ΔΝΤ να μετατραπεί σε έναν συμβολικό οργανισμό.»

Ο Μπαρ είπε οτι με δεδομένα τα λάθη του παρελθόντος αλλά και την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα που δεν έχει βελτιωθεί, είναι τουλάχιστον σοκαριστικό που το ΔΝΤ σκέφτεται μια νέα συμμετοχή.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

«Σε περίπτωση που το κάνουν τελικά, θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το γεγονός οτι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των αποφάσεων τους θα γίνει εξονυχιστικός». Επέμεινε μάλιστα οτι σε μια τέτοια περίπτωση θα αποδείξουν οτι δεν έχουν μάθει από τα λάθη τους, οτι η διαδικασία λήψης των αποφάσεων τους είναι σφόδρα πολιτικοποιημένη και οτι ο ρόλος τους τίθεται εν αμφιβόλω.

Ο Μπαρ είπε οτι κανείς δεν προσποιείται οτι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη τα χρήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα διότι υπάρχει ο ΕΣΜ, «αυτό που κάνουν είναι οτι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη».

 

Πηγή

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *