«Κλαίει» … τις οικονομίες του Βολιώτης βιοπαλαιστής

Έχασε 5000 € από ηλεκτρονική απάτη για να εξυπηρετήσει φίλο του…

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 εβδομάδες ago Add a Comment
Updated 2022/07/12 at 4:45 ΜΜ
1 Min Read

Τις οικονομίες του «κλαίει» ένας Βολιώτης μεροκαματιάρης, ο οποίος για να εξυπηρετήσει φίλο του που πουλούσε αυτοκίνητο, έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης και ο δράστης, που είναι Έλληνας του πήρε 5000 € από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η απάτη έγινε τον Ιούνιο στον Βόλο, κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, η μήνυση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα.
Τη βοήθεια του παθόντα ζήτησε ένας φίλος του, που ήθελε να πουλήσει σε αγγελία το αυτοκίνητό του, οπότε του ζήτησε το IBAN για να του βάλει τα χρήματα ο υποψήφιος αγοραστής.
Ο αγοραστής τηλεφώνησε στον κάτοχο του αυτοκινήτου του είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τραπεζική κατάθεση και του ζήτησε τους κωδικούς. Ο φίλος του θύματος του τηλεφώνησε και του ζήτησε τους κωδικούς, ο παθών αρνήθηκε να τους δώσει και στη συνέχεια έλαβε ένα λινκ, που παρέπεμπε σε ιστοσελίδα τράπεζας. Ο ίδιος φέρεται να μπερδεύτηκε και έδωσε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα οι άγνωστοι δράστες να του αποσπάσουν 5.000 €.

magnesianews.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content