Τα “Κίτρινα Γιλέκα” ξεκίνησαν ήδη να συγκεντρώνονται στα Ηλύσια Πεδία και στην Πλατεία των Απομάχων κοντά στην Εθνοσυνέλευση και στον Πύργο του Άιφελ και αναμένεται να αυξηθούν στη διάρκεια της ημέρας.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου με αφορμή τις αυξήσεις στον φόρο των καυσίμων, ένα μέτρο το οποίο στη συνέχεια αποσύρθηκε, αλλά με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκαν σε ευρύτερη διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης.
Στις διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου σημειώθηκαν μερικά από τα πιο βίαια επεισόδια που έχει βιώσει το Παρίσι εδώ και δεκαετίες με τους διαδηλωτές να πυρπολούν αυτοκίνητα και να καταστρέφουν καταστήματα και επιχειρήσεις.
Αυτόν τον μήνα οι διαδηλώσεις ήταν πιο ειρηνικές παρότι οι εικόνες ενός γάλλου πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας να χτυπά και να κλωτσά αστυνομικούς στη διάρκεια διαδήλωσης αυτό τον μήνα στην πρωτεύουσα προκάλεσε σοκ στη χώρα.
Ο πρόεδρος Μακρόν έχει ξεκινήσει εθνικό διάλογο με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και της λαϊκής δυσαρκέσκειας αλλά και την αποκατάσταση της δημοτικότητάς του.

πηγη-newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.