Η 67χρονη γυναίκα αν και γνώριζε από πρώτο χέρι τις παγίδες που κρύβουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, έπεσε η ίδια θύμα, όταν επιτήδειοι την προσέγγισαν μέσω των social media δήθεν για να τής προτείνουν τρόπους επένδυσης των χρημάτων της, όμως τελικά τώρα «κλαίει» το μισό εφάπαξ.
Η επένδυση σε «μαϊμού» εταιρεία ακινήτων και η ψυχρολουσία που υπέστη συνταξιούχος εκπαιδευτικός- Πώς «άλλαξαν» χέρια οι αποταμιεύσεις μίας ζωής
Πάλεψε όλη τη ζωή της να αποταμιεύσει ένα κομπόδεμα, αλλά τελικά δεν πρόλαβε να το χαρεί, αφού έπεσε «θύμα» επιτηδείων οι οποίοι την έπεισαν να επενδύσει σε ακίνητα τα οποία όμως ήταν ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα να τής αρπάξουν ένα σημαντικό ποσό!
Η 67χρονη συνταξιούχος είχε ακούσει για τις παγίδες που κρύβουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, όμως έπεσε η ίδια θύμα, όταν επιτήδειοι την προσέγγισαν μέσω των social media δήθεν για να τής προτείνουν τρόπους επένδυσης των χρημάτων της.
Επειδή είχε την πρόθεση να βοηθήσει τα παιδιά και τα εγγόνια της, όχι απλά πείστηκε με ευκολία, αλλά πριν προλάβει να το αντιληφθεί, είδε τον λογαριασμό της να αδειάζει… κάτι περισσότερο από 50.000 ευρώ, χρήματα που «άλλαξαν» χέρια δίχως τελικά αντίκρισμα.
Οι δράστες έχοντας δημιουργήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα παραπλανητικό προφίλ, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων και επενδύσεων. Μάλιστα, εμφάνιζαν ένα πλούσιο βιογραφικό, με σπουδές και αναγνωρισμένη πορεία. Κάπως έτσι, πείστηκε η 67χρονη ότι ο καλύτερος τρόπος για να επενδύσει τα χρήματά της ήταν να τους εμπιστευθεί με κλειστά μάτια.
«Εβλεπα στη συγκεκριμένη σελίδα διάφορα ακίνητα, τα οποία μάλιστα ήταν πολύ καλά για να είναι αληθινά. Ετσι αποφάσισα να επενδύσω και εγώ χρήματα σε αυτή την εταιρεία, πιστεύοντας ότι θα λάβω ένα σημαντικό ποσό, ως μερίδιο από τα κέρδη πώλησής τους», ανέφερε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εξιστορώντας το πάθημά της.
Οι δήθεν συνεργάτες της της απαντούσαν πάντα μέσω e-mail στα αγγλικά, οπότε η ίδια πείστηκε ότι βρίσκονται το εξωτερικό, καθώς η έδρα της «μαϊμού» εταιρείας εμφανιζόταν να είναι στη Μ. Βρετανία.
Η 67χρονη κατέθεσε το ποσό αρχικά των 17. 000 ευρώ και στη συνέχεια άλλα 33.000 περίπου για να «επενδύσει» στην εταιρεία. Είχαν περάσει όμως δύο μήνες και η ηλεκτρονική επικοινωνία άρχισε να γίνεται όλο και πιο αραιά.
Αυτό ακριβώς ήταν το σημείο που ήχησαν τα πρώτα καμπανάκια στη συνταξιούχο εκπαιδευτικό, μέχρι που τα επόμενα μηνύματα που τής έστειλαν ήταν αυτοματοποιημένα. Το κουβάρι της απάτης ξετυλίχτηκε πλήρως όταν η ίδια αποκάλυψε ότι η σελίδα διαγράφηκε από τα social media.
Τότε θορυβήθηκε και αποφάσισα να κάνει μία ευρεία αναζήτηση στο διαδίκτυο, για να διαπιστώσει ότι όλα ήταν μία καλομελετημένη απάτη.
Πρόκειται για μια ακόμη από τις δεκάδες υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στη Μαγνησία.
Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός αφού συμβουλεύτηκε δικηγόρο απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγέλλοντας ότι είχε πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης. Οι υπηρεσίες της Δίωξης διαβεβαίωσαν ότι θα κινήσουν τις διαδικασίες για να εντοπίσουν τα ίχνη της εταιρείας που υποσχόταν κέρδη, αλλά τελικά αποδείχτηκε ήταν μία καλοστημένη απάτη.
taxydromos.gr – ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ