Και οι Τούρκοι ανακοίνωσαν υποψηφιότητα για Νόμπελ για τους πρόσφυγες

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Μια τουρκική πόλη στα τουρκοσυριακά σύνορα προτείνεται για Νόμπελ Ειρήνης για τη βοήθεια που προσφέρει στους Σύρους πρόσφυγες. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Πληθυσμού Προσφύγων και Μετανάστευσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (PRM): «Μια τουρκική πόλη έχει κάνει τόσα πολλά για τους πρόσφυγες από τη Συρία ώστε να διεκδικεί το Νόμπελ Ειρήνης».

-Advertisement-

Η υποψηφιότητα των κατοίκων του Κιλίς για το Νόμπελ είχε κατατεθεί στις αρχές του μήνα επισήμως από τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Αϊχάν Ζεφέρ Ουστούν.

Ο Ρίτσαρντ Χολ, του Public Radio International, -ένα αμερικανικό δημόσιο ραδιόφωνο με έδρα τη  Μινεάπολη-επαινεί σε άρθρο του τους κατοίκους του Κιλίς για τον επιμερισμό του βαρέως φορτίου των προσφύγων καθώς ο πληθυσμός της πόλης έχει ήδη διπλασιαστεί, αφού δεκάδες χιλιάδες Σύριοι έχουν καταφύγει εκεί. “Για τους πιο πολλούς, είναι μια στάση σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι: μακρύτερα στην Τουρκία ή πέρα, στην Ευρώπη όμως για περισσότερους από 100.000 Σύριους, είναι ο τελικός προορισμός ή τουλάχιστον ο τόπος όπου θα περιμένουν να τελειώσει ο πόλεμος», έγραψε ο Hall στο άρθρο του.

Με πληθυσμό 129.000, η πόλη που βρίσκεται μόλις λίγα μίλια από τα σύνορα της Συρίας είναι το σπίτι για περίπου 120.000 πρόσφυγες από τη Συρία.   Νωρίτερα αυτό το μήνα , ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) Αϊχάν Σεφέρ Ουστούν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα των ανθρώπων της πόλης Kilis για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. “Οι άνθρωποι μοιράζονται τις θέσεις εργασίας, τα σπίτια, τα εμπορεύματα τους και τους κοινωνικούς χώρους με πρόσφυγες από τη Συρία. Υποθέτω ότι ένα τέτοιο παράδειγμα μαζικής ειρηνικής συνύπαρξης δεν υπάρχει στον κόσμο.

- Advertisement -

Τι θα είχε συμβεί αν 2,5 εκ. πρόσφυγες είχαν πάει στο Παρίσι που έχει 2,5 εκ. πληθυσμό ή 3 εκ. στο Λονδίνο που έχει πάνω από 3 εκ. πληθυσμό; Ποιά θα ήταν τότε τα κριτήρια της ανεκτικότητας, της ανοχής και της κατανόησης σε μια τέτοια περίπτωση;  “, έγραψε ο Üstün έγραψε σε επιστολή του προς την επιτροπή Νόμπελ.

 

 

Πηγή

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *