Εκτίμησε ότι τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει ως συστάσεις ή υποχρεωτικά η κυβέρνηση «ίσως είναι λιγότερα από αυτά που χρειαζόταν»
Ανήσυχη για την πορεία διασποράς του κορωνοϊού εμφανίστηκε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Θέμα 104,6 και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Γούλα.
Σύμφωνα με τον κ. Λινού «πρώτον έχουμε περισσότερα κρούσματα και δεύτερον διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι να νοσήσουν», γεγονός που μας κάνει «αυτή τη στιγμή σαν χώρα να σχοινοβατούμε» ανάμεσα στην προστασία του πληθυσμού και την αποφυγή της πλήρους οικονομικής καταστροφής.
Στην ίδια κατεύθυνση, η κ. Λινού εκτίμησε ότι τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει ως συστάσεις ή υποχρεωτικά η κυβέρνηση «ίσως είναι λιγότερα από αυτά που χρειαζόταν» και πρόσθεσε πως «εγώ θα ήθελα να δω σχεδόν υποχρεωτική τη μάσκα σχεδόν σε όλους τους δημόσιους χώρους».«Είναι δυστυχώς κρίμα, γιατί έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας που είναι πάρα πολύ φθηνό και το αγνοούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ για τη χρήση μάσκας.
«Θεωρώ ότι η συμπεριφορά μας είναι επίφοβη. Όσα και να είναι τα εισαγόμενα κρούσματα, αν εμείς τηρούμε τους κανόνες, δεν θα υπάρξει διασπορά» τόνισε η κ. Λινού, είτε είναι ξένο, είτε εντόπιο το κρούσμα και επανέλαβε την αναγκαιότητα κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης μάσκας. Επιπλέον, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ υπογράμμισε το γεγονός ότι «δεν ευαισθητοποιούμε τους νέους ανθρώπους, γιατί κανείς δεν μπόρεσε να μεταφέρει αυτό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και του κινδύνου» στις νεαρότερες ηλικίες, εκτιμώντας την ίδια ώρα πως στις ηλικίες 20-40 ετών, «από εκεί θα προκύπτει η διασπορά».
“Το να θεωρούμε ότι είμαστε άτρωτοι είναι μια μορφή στρουθοκαμηλισμού. Βλέπουμε τι γίνεται στα Βαλκάνια, Είναι σοβαρό το πρόβλημα” τόνισε η κ. Λινού και προειδοποίησε πως “εγώ φοβάμαι ότι θα έχουμε σύντομα πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων”.
πηγή: protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.